SIA Ventspils-Andren 4 mēnešu laikā jau paguvusi saražot un transportēt pasūtītājam pirmās lielgabarīta konstrukcijas.

Ventspilī – SIA Valmiera-Andren meitas uzņēmumā – izgatavota dūmgāzes attīrīšanas sistēma ķīmiskajai attīrīšanai pēc Dānijas pasūtījuma termoelektrocentrālei Randerā. Sistēma ietver sevī divas milzīgas kolonnas, kuru diametrs ir 4,5 metri un garums 24 metri ar rezervuāriem.

Lai transportētu lielgabarīta konstrukciju no uzņēmuma teritorijas (Kustes dambis 28) uz NNVT termināli, vajadzēja īstenot veselu operāciju ar konvoju, Ceļu policijas līdzdalību, ceļu zīmju demontāžu un to atkārtotu uzstādīšanu.

Milzīgās kolonnas vajadzēja transportēt cauri izraktajām ielām un pa jauno Apvedtiltu. Lai izbrauktu no uzņēmuma, vajadzēja iebraukt kaimiņu ražotnes Kurzemes granulas teritorijā. Tomēr SIA Valmiera-Andren valdes priekšsēdētājs Gints Briedis un Ventspils ražotnes pārvaldnieks Aigars Millers vienbalsīgi apgalvo, ka viss notika pārsteidzoši viegli un vienkārši.

Tādus pašus epitetus Briedis izmanto, runājot par visas ražotnes organizēšanu Ventspilī. Uzņēmējs labi atsaucas par sadarbību ar Ventspils brīvostas pārvaldi, vietējiem celtniekiem. Viņam kā valmierietim tas šķiet neticami un pārsteidzoši – vajadzēja vien četrus mēnešus, lai organizētu ražošanu jaunajā vietā un veiktu pirmos pasūtījumus telpās, kuras pirms tam vajadzēja piemērot jaunā uzņēmuma vajadzībām.

Bez tam paralēli ražošanai notiek arī speciālistu apmācība, jo nevienā mācību iestādē neapmāca stiklplasta izstrādājumu veidotājus. Patlaban uzņēmumā Ventspils-Andren nodarbināti tikai 9 cilvēki, kas jau uzsākuši nākošā pasūtījuma izpildi – tas ir rezervuārs (diametrs – 6 metri) kālija hidroksīda ražošanai; septembra beigās tas ir jānogādā uz Urāliem.

 Latvijas un Zviedrijas SIA Valmiera-Andren meitas uzņēmums atvērts Ventspilī pagājušā gada beigās, parakstot līgumu ar Ventspils brīvostas pārvaldi par zemes un korpusa nomu Kustes dambī 28. Ventspilī uzņēmums ražo lielgabarīta stiklšķiedras konstrukcijas. Trīs gadu laikā uzņēmums nodrošinās ar darbu 25 cilvēkus. «Ventspilī ir ļoti laba infrastruktūra mūsu ražotnes attīstībai,» uzskata Millers.

Šonedēļ konvojs ar divām fūrēm nogādāja uz NNVT termināli kolonnas 4,5 diametru lielumā. Foto: Ventspils-Andren.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: