Ventspils pilsētas dome šodien apstiprināja grozījumus Ventspils pašvaldības 2012. gada budžetā.

Lēmums paredz palielināt pašvaldības budžeta ieņēmumus par 1,65 miljoniem latu, izdevumus palielināt par 510 000 latu, savukārt kredītu atmaksu ar valsts un ārvalstu starpmaksājumiem palielināt par 1,1 miljoniem latu, informēja pašvaldībā.

Pēc veiktajiem grozījumiem precizētais pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoms kopā ar iepriekšējā gada naudas līdzekļu atlikumu plānots 43,16 miljonu latu apmērā.

Pašvaldības izdevumi 2012.gadā noteikti 38,92 miljonu latu apmērā.

Būtiskākie grozījumi pašvaldības budžeta ieņēmumos saistīti ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumiem un investīciju projektu realizāciju.

Pašvaldības 2012. gada budžetā IIN ieņēmumi plānoti 14,75 miljonu latu apmērā. Šī gada pirmajos četros mēnešos IIN iekasēts 5,3 miljonu latu apmērā jeb 36% apmērā no gada plāna un par 0,51 miljonu latu vairāk nekā četriem mēnešiem plānotais apjoms. Pašvaldības budžeta ieņēmumi palielināti par pusmiljonu latu, proti, par 2012. gada četru mēnešu plāna pārpildes daļu.

Grozījumi investīciju projektos gan pašvaldības budžeta ieņēmumos, gan izdevumos saistīti ar vairāku pilsētas attīstībai nozīmīgu investīciju projektu realizāciju, palielinot budžetu ar piesaistīto finansējumu, tostarp projektam "Izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana, II kārta" un projektam "Valsts 1.šķiras autoceļa P108- Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcija Ventspilī".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: