Veikti grozījumi noteikumos „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā”.

Noteikumi paredz paplašināt to personu loku, kuri būs tiesīgi saņemt Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu veidā. Turpmāk nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus par dzīvošanai izmantoto nekustamo īpašumu (zemi un ēkām) 50% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas būs tiesīgas saņemt personas, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni līdz 19 gadu vecumam (ieskaitot).

 

Atvieglojuma saņemšanai noteikti arī papildus kritēriji – deklarētajai dzīves vietai jābūt Ventspils pilsētā, kā arī nedrīkst būt nekustamā īpašuma nodokļa parādu pašvaldības budžetā. Individuālās dzīvojamās mājas apbūves gadījumā nodokļa atvieglojums tiks piemērots par zemes platību līdz 1200 m2.

 

Lēmumspieņemts ar mērķi mazināt mājsaimniecību, kurās dzīvo ģimenes ar bērniem,  nodokļu slogu un sniegtu atbalstu ikdienas izdevumu segšanai. Prognozēts, ka Ventspils pilsētas domes atbalstu nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu veidā varētu saņemt aptuveni 79 ģimenes, kurās tiek aprūpēti 3 un vairāk bērni.

 

Jāatzīmē, ka jau šobrīd nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem tiek piešķirti trūcīgām un maznodrošinātām personām (t.sk. personām, daudzbērnu ģimenēm ar 3 un vairāk bērniem) par īpašumiem, kas netiek izmantoti saimnieciskajā darbībā. Atvieglojumu apmērs trūcīgām personām noteikts 90% apmērā un maznodrošinātām personām – 70%, 50% vai 25% apmērā no nodokļa summas , atkarībā no kategorijas, kurā ietilpst attiecīgā persona.

 

2011.gadā pašvaldība ir piešķīrusi nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus 24.1 tūkst.latu apmērā 3199 trūcīgām un maznodrošinātām personām, savukārt, par 2012.gadu nodokļa atvieglojumus saņēmušas 2392 personas par kopējo summu 16,2 tūkst.latu apmērā.

Saistošo noteikumu grozījumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas ar LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. Noteikumi tiks publicēti arī laikrakstā „Ventas Balss” un tie būs pieejami Ventspils pilsētas portālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: