Valsts prezidenta izveidotā Stratēģiskās attīstības komisija aicinājusi Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietnieci, Attīstības pārvaldes vadītāju Kristīni Krasovsku iesaistīties Stratēģiskās attīstības komisijas darba grupā par policentrisku attīstību.

Policentriskās attīstības veicināšanas darba grupas mērķis ir izstrādāt konkrētus priekšlikumus, kas atbalstītu cilvēku palikšanu Latvijā. Darba grupu vada Latvijas Lielo pilsētu asociācijas padomnieks Māris Kučinskis, un viņa vadītā darba grupa ir identificējusi galvenās cēloņsakarības un problēmas, proti, nepieciešamību nodrošināt iedzīvotāju atvieglotu pārvietošanos, elastīgu pārvaldes principu izveidi, iespēju no saimnieciskās darbības ienākumiem nodrošināt mājsaimniecībām pietiekamu attīstības līmeni, nekustamo īpašumu izmantošanas intensitāti ilgtermiņā produktīvu investīciju piesaistei.

 

„Laikā, kad Eiropas Savienībā un Latvijā tiek izstrādāti plānošanas dokumenti jaunajam Eiropas un Latvijas plānošanas periodam, kas būs no 2014.-2020.gadam, ir svarīgi līdzdarboties šo dokumentu un citu priekšlikumu izstrādē, jo tie būs par pamatu dažāda finansējuma piesaistei pašvaldībām svarīgu investīciju projektu īstenošanai.

 

Tāpat Stratēģiskās attīstības komisijas darba grupā par policentrisku attīstību tiks izstrādāti priekšlikumi investīciju vides pilnveidošanai pašvaldībās, kas ietvers arī kvalificētu cilvēkresursu pieejamības detalizētāku analīzi un priekšlikumu izstrādi, nodokļu politikas pilnveidošanu, kā arī valsts, pilsētu – lauku pašvaldību, uzņēmēju, augstākās izglītības un citu pušu savstarpējās sadarbības modeļu izstrāde. Līdzdarbošanās Valsts prezidenta izveidotās Stratēģiskās attīstības komisijas darba grupā par policentrisku attīstību ir unikāla iespēja visaugstākā līmenī pielietot iegūtās prasmes un zināšanas konkrētu iniciatīvu izstrādē,” norāda K.Krasovska.

 

Stratēģiskās attīstības komisijair Valsts prezidenta izveidota neatkarīga konsultatīva institūcija. Tās locekļi un pieaicinātie eksperti sniedz savu pieredzi un zināšanas, kā arī savu pārstāvēto organizāciju viedokļus, un par darbu komisijā atlīdzību nesaņem. Stratēģiskās attīstības komisija izskatāmā jautājuma analīzi noformē viedokļa formā, tam ir ieteikuma raksturs. Stratēģiskās attīstības komisija par lēmumiem un ierosinājumiem informē Valsts prezidentu.

 

Komisijaveidota pēc organizētās pilsoniskās sabiedrības pārstāvniecības principa, aicinot līdzdarboties Latvijas Rektoru padomes, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Bankas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjus. Organizētās pilsoniskās sabiedrības sektoru ir aicinātas pārstāvēt biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” un „Eiropas kustībā Latvijā”, pasvītrojot Eiropas Savienības īpašo dimensiju Latvijas attīstības procesā. Pēc Valsts prezidenta ierosinājuma Stratēģiskās attīstības komisijas sastāvs ir paplašināts, to papildinot ar Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas pārstāvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: