Projektu vadītāja Natālija Nudga Biznesa inkubatorā strādā jau kopš tā darbības sākuma.

Pa šiem gadiem viņa palīdzējusi izauklēt daudzas biznesa idejas un neslēpj, ka gadu no gada darba ir aizvien vairāk, jo uzņēmumu skaits aug. Tomēr arī gandarījuma mirkļi seko cits citam, jo var redzēt darba augļus. Jaunie uzņēmēji, kuri pirms laika inkubatorā stāstīja par savu ideju, šobrīd jau lepojas ar pašu radītajiem produktiem.

Natālija rāda vienu no pēdējiem Ventspilī tapušajiem – ar inovatīvu mehānismu pie jebkuras stingras virsmas piestiprināmu pumeku, kas atvieglo pēdu kopšanu un ir īpaši noderīgs cilvēkiem ar locītavu problēmām, muguras sāpēm un lieko svaru.

Katrs no inkubatora projekta vadītājiem sniedz ikdienas atbalstu vairākiem uzņēmumiem, tādēļ jaunu projektu rakstīšanai, ko inkubatorā nemitīgi dara, lai piesaistītu papildu līdzekļus no Eiropas fondiem, tādējādi dodot iespēju uzņēmējiem doties pieredzes apmaiņas braucienos, piedalīties starptautiskās izstādēs un konferencēs, kā arī saņemt pieredzējušu uzņēmēju konsultācijas, laiks vairs sanāk tikai pēc darba dienas beigās.

Tāpat laiks jāatrod arī papīru nokopšanai jeb atskaitēm, kas inkubatora darbiniekiem jāgatavo valstij par uzņēmējiem piešķirto atbalstu. Inkubatora darbinieki nereti sadarbojas arī ar Ventspils brīvostas pārvaldi, kas uzņēmusies rūpes par lielo investoru piesaisti. Brīvostā atzīst, ka nereti fakts, ka inkubatorā ātri pieejama administratīvā palīdzība un biroja telpas, palīdz piesaistīt tos tieši Ventspilī. Tādos gadījumos Natālija kļūst par ārvalstu biznesa cilvēku labo roku, palīdzot nokārtot viņiem sākotnēji nesaprotamās darba lietas un atrast darbiniekus. 

Foto: Ikdienā ar Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmumiem strādā arī finanšu vadītāja Sandra Rožkalne un projektu vadītāja asistente Elza Ozola.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: