Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kultūras ministre sola atbalstu mūziķiem

Viesojoties Ventspilī, Žaneta Jaunzeme-Grende savām acīm pārliecinājās, ka Mūzikas vidusskola ir kritiskā stāvoklī. Ministre sola turpmāk nepieļaut, ka jaunie mūziķi mācās nepiemērotos un pat bīstamos apstākļos. No konkrētākiem solījumiem gan viņa pagaidām atturas.

Pašvaldība piešķir naudu augstskolai

Parakstīts sadarbības līgums starp pilsētas domi un Ventspils Augstskolu (VeA), kas paredz šogad VeA piešķirt ap 500 000 latu.

2.lpp. Viedoklis: „Maksa par troksni”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Autortiesību uzraugi, kuri sadomājuši īpaši sarežģītu un būtībā neizkontrolējamu shēmas, kā tikt pie naudas, daļu atmetot arī autoriem, ir izbrīnīti, kāpēc sabiedrība ir neizpratnē. Viņuprāt tie dara svētīgu darbu – nodrošina, lai autoru darbs tiktu finansiāli novērtēts. »

3.lpp.

Ir plānā arī citi referendumi

Tiekoties ar ventspilniekiem, Dzimtās valodas līderi un valodas referenduma ierosinātāji Vladimirs Lindermans un Jevgeņijs Osipovs atklāj, ka viņiem ir tālāki politiskie mērķi: gan saistībā ar krievu valodu, kā arī Pilsonības likumu un Saeimas atlaišanu.

Sāk renovēt pilsētas domes ēku

Pagājušās nedēļas beigās sākās Ventspils domes ēkas Jūras ielā 36 renovācijas celtniecības darbi. Turpmāk un līdz pat vēlam rudenim domes apmeklētājiem un darbiniekiem vajadzēs izmantot ieeju no pagalma puses.

4.lpp.

Pašvaldības atbalsts ļauj baudīt kultūru

Pirms Valmieras drāmas teātra viesizrādes Eldorado teātra namā parakstīts pilsētas domes un Valmieras drāmas teātra vienošanās protokols.

Kurinām malku, ne atkritumus

Aukstajā laikā skursteņi kūp gandrīz vai nemitīgi. Privātmāju teritorijas pārklāj dūmu vāls, kas bezvēja laikā turpat arī paliek.

5.lpp. Parādu liets. Parādnieki saskaras ar agresīvu piedziņu

Daudzi uzņēmumi un bankas savu klientu parāda lietas nodod piedziņas firmām. Tās nereti strādā ar visai agresīvām metodēm un par savu darbu uzliek pamatīgu uzcenojumu, kā rezultātā parāda summas var pat dubultoties.

Parādu piedziņas lietu skaits nemazinās

Ventspils tiesā šomēnes plānots izskatīt aptuveni 80 parāda piedziņas lietas pret privātpersonām. Bezdarbs un ekonomiskā krīze šādu lietu skaitu tikai veicina.

Biežāk izvēlas iet maksātnespējas ceļu

Ir ierasts, ka maksātnespēju piesaka finansiālās grūtībās nonācis uzņēmums, taču pēdējā laikā arvien biežāk to dara arī parādos nonākušas privātpersonas.

6.lpp. Sports. Uz kalna būs nometne un sacensības

Slēpošanas kalns Lemberga hūte šajā nedēļā būs centrālā vieta Baltijas labākajiem snovbordistiem un frīstaila slēpotājiem, jo vispirms tur norisināsies Latvijas snovborda frīstaila izlases treniņnometne, bet pēc tam sekos sacensības Latvijas kausa izcīņa snovbordā un frīstaila slēpošanā.

Pieci mūsējie pie zvaigznēm

Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēlē, kas 18. februārī notiks Daugavpilī, piedalīsies arī pieci BK Ventspilsbasketbolisti. Trīs no viņiem – Mārtiņš Meiers, Stīvens Grejs un Džamars Jangs – iebalsoti LBL un leģionāru komandu sākumsastāvā.

7.lpp. Kultūra. Jauniešiem patīk dziedāt solo

Tiekoties ar dzīvespriecīgajiem un uzcītīgajiem Jaunrades nama ansambļa Jūras zvani dalībniekiem, top skaidrs – viņi šo kolektīvu apmeklē, jo ļoti patīk solo dziedāšana.

Bibliotēkā daudz lasītkāru bērnu

Bērnu bibliotēkā sveikti čaklākie lasītāji, kas pagājušajā gadā izlasījuši visvairāk grāmatu.

Staldzene – daļa Ventspils

Galvenajā bibliotēkā izveidota Staldzenei veltīta informatīva izstāde, kurā redzamas fotogrāfijas, gleznas, avīžraksti un Imanta Ziedoņa rokrakstā rakstītas rindas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: