Aivars Jēkabsons Ventspils brīvostas pārvaldē sāka strādāt 1992. gada augustā – tikai dažus mēnešus pēc tā izveides. Visus šos gadus Aivars ir tehniskās nodaļas būvinženieris, tāpēc var apgalvot, ka ikvienā objektā, ko uzbūvējusi divdesmit gadu laikā Ventspils brīvostas pārvalde, ir liela daļa viņa darba.

Ar viņa tiešu līdzdalību ostā tika veidota visa prāmju satiksmes apkalpošanas infrastruktūra. Visos objektos Aivars Jēkabsons ir bijis pasūtītāja pārstāvis. Pildot būvinženiera pienākumus, viņam nereti jāpilda gan projekta vadītāja, gan būvuzrauga funkcijas. 2000. gadā prāmju uzņemšanai topošajā konteineru termināļa Noord Natie Ventspils Terminal kompleksā tika izbūvēta 16. piestātne. Tās būvniecību pilnībā finansēja Ventspils brīvostas pārvalde.

 

Savukārt 2006. gadā ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu tika uzbūvēta 17. piestātne un mūsdienīga Prāmju termināļa ēka. Vēlāk tika uzcelts arī prāmju pārvadāto Kravu transporta apkalpošanas centrs.

 

No visiem uzskaitītajiem objektiem Aivaram īpaši palicis atmiņā pasažieru terminālis – tajā ir vienas no pilsētas vecākās ķieģeļu ēkas Dārzu ielā 6 fragmenti. Būvnieki daļēji atjaunojuši ēkas fasādi un piebūvējuši klāt mūsdienīgu daļu no stikla un metāla. Tajā slēpās gan prāmju pasažieru termināļa būvniecības grūtības, gan ēkas unikalitāte.

 

Patlaban tā rotā pilsētas krastmalu un ir viena no iemīļotākajām ventspilnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Šobrīd Aivars Jēkabsons vada inovatīvās koksnes ražotnes Dendrolight 2. kārtas būvniecības projektu.

 

Aivara Jēkabsona aizraušanās

•Vislielākā un viskaislīgākā aizraušanās ir makšķerēšana. Makšķernieka rēķinā ir vairāki simti noķertu līdaku. Taču tagad Aivars biežāk brauc uz samiem, karpām un asariem. Katrai zivij ir sava vieta un savs gadalaiks. Pavasarī un rudenī viņš uz spininga ķer asarus Ventā. Vasarā brauc uz Daugavu pēc samiem, bet ezeros copē karpas. Pērn Aivars uzstādīja divus personīgos rekordus, ņemot vērā noķerto zivju svaru. Koknesē, Pļaviņas HES ūdensbaseinā, makšķernieks izvilka 14 kilogramus smagu samu, bet Vīpēža ezerā, kas pa ceļam starp Liepāju un Dobeli, – 15-kilogramīgu spoguļkarpu. Ikvienu zivi vislabāk ir cept ar sīpoliem saldajā krējumā, uzskata kaislīgais makšķernieks Aivars Jēkabsons.

•Visneparastākā Aivara Jēkabsona izklaide bija slēpošana Apvienotajos Arābu Emirātos. Pie āra temperatūras +30º segtajā kompleksā ar mākslīgo sniegu darbojās īsts slēpošanas kūrorts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: