Tradicionāli Jūras svētku pasākumus uzņems arī Ventspils muzejs.

Jūras svētki Ventspils muzejā sāksies ar iedziedāšanu – Herberta Dorbes muzejā 8. jūlija pēcpusdienā, plkst. 17 Anda Fišere skandēs dziesmas par jūru lībiski, apvienojot tās vienotā programmā Lībiskā jūra.

9.jūlijā no plkst.12 Livonijas ordeņa pils aicina mājiniekus un pilsētas viesus pie pils ūdenspumpja, lai izbaudītu kārtīgu laistīšanos ar ūdeni, kuģīšu darināšanas un laišanas priekus pa muzeja jūrnieku izbūvētajiem kanāliem. Krietnu kuģīti no priežu mizas vai papīra laiviņu varēs ņemt līdzi arī saviem personīgajiem ceļojumiem.

Arī no plkst.12 Muzeja izglītības centrā kopā ar muzeja pedagogu varēs iepazīt Latvijas Dabas muzeja ceļojošās izstādes Sajūti jūru! brīnumainās un aizraujošās spēles un izzinošos stāstus par jūras augiem, zvēriem, putniem un zivīm.

Amatu mājā sestdien smaržos pēc zivju zupas - tikai nenokavējiet zupas priekus, kas iesākas plkst.12, bet ierasti beidzas kopā ar zupu, nevis pulksteņa laiku. Tie, kas nejūsmo par zivju zupu, varēs sevi nodarbināt ar joku spēlēm, un plkst.14 kārtīgi apsēsties, lai noskatītos Lauku amatierteātru festivāla Grand Prix saņēmušo Ugāles amatieru teātra iestudējumu Trīs, bet ne māsas. Iestudējuma autore – Valentīna Ozola. Izrāde tapusi kā komēdija ar traģisku piesitienu, kurā stāstīts par triju sieviešu dzīvi Latvijas 20.gs. deviņdesmitajos gadu laukos.

Vakarā, kad nemierīgākie viesi un radi aiztraukušies uz brīvdabas ballēm, Livonijas ordeņa pils vēlreiz aicina iegriezties savā pagalmā, kur, pieskaņojoties Jūras svētku Kāzu tēmai tradicionālajā Kinonaktī no plkst.22.30 būs skatāma 1975. gadā tapusī režisora Ulda Brauna vienīgā spēlfilma Motociklu vasara.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: