Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atsaukusi rīkojuma projektu par Lailas Spaliņas atbrīvošanu no Ventspils brīvostas valdes locekļa amata un Ivara Landmaņa iecelšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Rīkojuma projekts atsaukts, jo neizpildās Ostu likuma norma, ka Ventspils brīvostas pārvaldes locekļa amata pretendentu no VARAM izvirza attiecīgās ministrijas ministrs.

Attiecīgi rīkojuma projektā Ventspils brīvostas valdes locekļa amata pretendenta virzītājs bija Māris Sprindžuks (AS), kurš pašlaik vairs neieņem VARAM ministra amatu.

No šī gada 15. septembra par VARAM ministri kļuva kādreizējā domes priekšsēdētāja un Saeimas deputāte Inga Bērziņa (JV).

Pašlaik Ventspils ostas valdes priekšsēdētāja ir Inguna Strautmane, kura pārstāv Satiksmes ministriju. Ventspils ostas valdes priekšsēdētāja vietnieks ir Ģirts Valdis Kristovskis, kurš pārstāv Finanšu ministriju, savukārt Ventspils ostas valdes locekļi ir Laila Spaliņa, kura pārstāv VARAM, un Andis Zariņš, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju.

Savukārt Landmanis ir Latvijas Stividorkompāniju asociācijas padomes priekšsēdētājs.

Ventspils ostas termināļos pagājušajā gadā tika pārkrauti kopumā 14,746 miljoni tonnu kravu, kas ir par 33,1% vairāk nekā 2021. gadā, tostarp deviņos mēnešos ostā tika pārkrauti 10,5 miljoni tonnu kravu.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā osta Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Kriska 04.11.2023, 16:26:40

    Tieši kā komunistu laikos- ja tu esi partijas biedris - virzīs uz amatu, ja - ne - guļaj , neskatoties cik labs esi speciālists

  • 0
    Dzintars Smilkts 04.11.2023, 16:43:59

    vienkars jautajums kurs no viniem ir stradajis osta , jo ja vienkarsi paskatas uz to pasu holandi ,vaciju par zviedriju un igauniju vispar nerunajot vinu ostu valdes strada cilveki kuri zin kas ir kas nevis ielikteni , tas pats atiecas uz uz ventspils brivostas ieprieksejo valdikas gadu desmitiem ostu iznicinaja

  • 0
    Gārfilds 05.11.2023, 20:11:26

    Šodien pastaigāju pa Ostas ielu. Skats "uz nākotni pozitīvs un perspektīvs".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: