Ceturtdienas, 6. februāra vakarā no Ventspils Andren ražotnes Kustes dambī uz Noord Natie Ventspils Termināls piestātni tiks pārvietota lielgabarīta krava - skruberis dūmgāzu attīrīšanai, kas tiks eksportēts uz Zviedriju.

60 tonnas smagā, 36 metrus garā un 6,6 metrus platā skrubera augstums no brauktuves sasniedz gandrīz astoņus metrus, tāpēc tā pārvietošanai izvēlēts maršruts, kur netraucē koki vai ceļazīmes. Krava tiks vesta pa maršrutu: Kustes dambis - Fabrikas iela - Apvedtilts - Rūpniecības iela - Durbes iela - Brīvības iela - Noord Natie Ventspils Termināls.

Kravas pārvietošanu plānots sākt ap plkst. 22 vakarā, lai pēc iespējas mazāk neērtību radītu citiem satiksmes dalībniekiem. Ņemot vērā kravas iespaidīgos kravas izmērus, pārvietošana notiks ļoti lēni un uzmanīgi.

Skruberis paredzēts dūmgāzu attīrīšanai Upsalā, Zviedrijā. Jau rīt to plānots uzkraut uz kuģa un vest pie pasūtītāja.

''Noord Natie Ventspils Terminals'' ir liela pieredze dažādu nestandarta izmēru kravu apkalpošanā, arī lielgabarīta kravu apstrāde šeit notiek regulāri. Šāda iespēja, savukārt, ir Ventspils brīvostas industriālās zonas konkurētspējīga priekšrocība, jo ražotnes atrašanās tiešā ostas tuvumā ļauj ražotājiem samazināt transporta izmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: