23. martā Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā projekta „Konkurētspējīga uzņēmējdarbība caur sadarbību” (COOP EDU-SHIP) ietvaros notiks pieredzes apmaiņas vizīte, kuras laikā projekta sadarbības partneri no Zemgales, Kurzemes un Ziemeļlietuvas tiks iepazīstināti ar Mūžizglītības centra pieredzi topošo uzņēmēju apmācībā.

Par Labās prakses piemēriem un savu pieredzi uzņēmēju apmācībā stāstīs gan Mūžizglītības centra pārstāvji, gan Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubatora pārstāvji. Vizītes ietvaros sadarbības partneri tiks iepazīstināti arī ar pērn Ventspils Augstskolā realizētā projekta „Mūžizglītības pārrobežu kapacitātes paaugstināšana” (5L) ieguvumiem.

Vizītes ietvaros plānots apmeklēt VATP Biznesa inkubatoru un inkubatorā darbojošos uzņēmumu „MWF”, kas nesen ieguvis galveno balvu Kurzemes rūpnieciskā dizaina izstādē „Elementi”. Pēc tam viesi dosies uz privāto maizes ceptuvi Ventspilī, ko izveidojusi ventspilniece Ilona Šauriņa pēc VeA Mūžizglītības centra apmācību kursu uzņēmējiem apmeklēšanas. Vizīte noslēgsies ar mācību stundu Amatu mājā.

Projekts „Konkurētspējīga uzņēmējdarbība caur sadarbību” tiek realizēts Eiropas Savienības struktūrfondu Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Projektā līdzdarbojas 15 sadarbības partneri no Zemgales, Kurzemes un Ziemeļlietuvas, tā vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions. Projekta mērķis ir sniegt atbalstu topošajiem uzņēmējiem, izmantojot mūžizglītības piedāvātās iespējas.

Ventspils Augstskolā projekta ietvaros Mūžizglītības centra vajadzībām tiks rekonstruēta viena no auditorijām, ko aprīkos ar modernām mācību tehnoloģijām, tai skaitā mobilo sinhronās tulkošanas sistēmu. Tiks izstrādāti jauni apmācību moduļi topošajiem uzņēmējiem, lai veicinātu viņu veiksmīgu ieiešanu un adaptāciju uzņēmējdarbības vidē. Plānotas vēl vairākas pieredzes apmaiņas vizītes, kā arī trīs videokonferences Latvijas un Lietuvas uzņēmējiem un ekspertiem. 

Iegūtā pieredze un infrastruktūra ļaus pilnveidot Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centra darbību un piedāvāt plašāku un kvalitatīvāku pakalpojumu klāstu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: