Atkritumu poligonā „Pentuļi” atzīmēti segtā kompostēšanas laukuma nojumes spāru svētki.

Projektā „Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Ventspils reģionā II kārta – poligona „Pentuļi” infrastruktūras pilnveidošana” pabeigta segtā kompostēšanas laukuma jumta nesošo konstrukciju montāža, un tas nozīmē, ka noslēdzies nozīmīgs būvniecības posms, ko atzīmē ar spāru svētkiem.

Projekta „Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Ventspils reģionā II kārta – poligona „Pentuļi” infrastruktūras pilnveidošana” īstenošana plānota līdz 2012. gada beigām. Projekta II kārtas ietvaros sadzīves atkritumu poligonā „Pentuļi”, kas atrodas Ventspils novada Vārves pagastā, tiek izveidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu.

Paralēli projekta II kārtai, tiek īstenota arī III kārta, kuras ietvaros paredzēts uzlabot sadzīves atkritumu poligona „Pentuļi” infrastruktūru, papildinot to ar gāzes tehnoloģiskās padeves iekārtām, to apsaisti, tehnoloģiskiem cauruļvadiem, sūkņiem, kompresoriem, kā arī uzstādīt gāzes tehnoloģijas procesa vadības un kontroles sistēmu un izbūvēt elektroapgādes tīklus, tādējādi paaugstinot projekta II kārtā paredzēto gāzes savākšanas daudzumu par 5% un samazinot metāna gāzes emisijas ietekmi uz apkārtējo vidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: