Lai izglītotu jauno paaudzi, kas spētu rūpēties par Zemeslodes veselību, tiek organizēta misija-sacensība „Zaļā nakts”, kurā meklē skolēnus - 200 planētas glābējus. Misijas vieta un laiks: 9. martā Siguldā un 23. martā Gulbenē.

Lai sagatavotos misijai, sākumā īpaši atlasīti skolēni speciālistu virsvadībā tiks apmācīti piecās vides izglītības darbnīcās un radīs atbildes uz sekojošiem jautājumiem: „Vairāk kā sestā daļa Baltijas jūras jau ir mirusi - kas notiks rīt?” (vadītājs: Pasaules Dabas Fonda Ūdens programmas vadītājs Ingus Purgalis), „Vai mēs visi esam LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability)?” (vadītāja: Latvijas Zaļā punkta Mārketinga un komunikācijas projektu vadītāja Rita Bubina), Ekodzīve: svešvārds, jaunākā mode vai iespēja izdzīvot? (vadītāja: žurnāla „Vides Vēstis” galvenā redaktore Anitra Tooma), „Vai Tu esi gatavs dzīvei mežā?” (vadītājs: āra dzīves apmācību centra „Pelēkais Vilks” instruktors Nils Klints), „Vai šokējoša reklāmas kampaņa spēj mainīt cilvēku uzvedību? (9.martā vadītāja: reklāmas aģentūras MOOZ Klientu servisa vadītāja Vita Gaisma) un „Vai vides žurnālisti izglābs pasauli?” (23. marta vadītājs: žurnālists, raidījuma „Sastrēgumstunda” vadītājs Gundars Rēders).

Pēc apmācībām dalībnieki iegūtās zināšanas pielietos praksē – dosies misijā, kur kopā ar savu komandu risinās dažādus praktiskus uzdevumus. „Zaļās nakts” noslēgumā noskaidros prasmīgāko planētas glābēju komandu, kas balvā saņems 250 Ls dāvanu karti kopīgam ceļojumam.

Lai piedalītos „Zaļajā naktī”, nepieciešams izveidot piecu drosmīgu skolēnu (14 -19 gadi) komandu un līdz 1. marta plkst. 24.00 aizpildīt reģistrācijas anketu www.zalais.lv, atbildot uz jautājumiem par vidi un cilvēku tajā. Uzaicinājumu dalībai katrā pasākumā saņems 20 zinošākās komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: