Sniega dēļ visā Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi, taču avāriju skaits laika apstākļu dēl būtiski nav pieaudzis.

Apmierinoši braukšanas apstākļi rīta pusē bija vienīgi autoceļu posmā no Vangažiem līdz Līgatnei, no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, kā arī no Daugavpils līdz Paterniekiem. Daudzviet Latvijā snieg, un gaisa temperatūra ir no viena līdz pieciem grādiem zem nulles. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti.

Pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 74 ceļu satiksmes negadījumi, kas nav iespaidīgs skaits, taču negadījumu sekas bija tiešām bēdīgas. Tajos cieta 25 cilvēki, bet viens gāja bojā – slidenos ceļa apstākļos uz autoceļa Rīga - Roja - Kolka pie Rojas notikusi automašīnas "MB GL450" un "Audi 80" sadursme, kurā gāja bojā 70 gadus vecā  "Audi" vadītāja un cieta divus gadus vecāks pasažieris.

Policija atkārtoti atgādina izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu ātrumu, gājējiem atgādinām, ka nedrīkst šķērsot ielu tam neparedzētā vietā un tuvu braucoša transportlīdzekļa priekšā, jo automašīna var nenobremzēt.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka sestdien vietām Latvijā turpināsies stipra snigšana, tādēļ sniega segas biezums palielināsies par sešiem līdz astoņiem centimetriem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: