Pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” uzsākusi siltumsūkņu uzstādīšanu  Pludmales Akvaparkā, kas jāpabeidz līdz nākamā gada jūnijam.

Projekts paredz, ka elektriskie caurplūdes ūdens sildītāji tiks aizstāti ar energoefektīviem gaisa siltumsūkņiem, kā rezultātā plānots samazināt patērēto elektroenerģiju par aptuveni 4 reizēm. Elektroenerģijas ietaupījums ļaus saglabāt akvaparka apmeklētājiem biļešu cenas esošajā līmenī, neskatoties uz strauji pieaugošajām elektroenerģijas cenām.

Iekārtu uzstādīšanu veiks SIA „Samrode”. Šobrīd tiek veikta tehnoloģisko iekārtu iegāde, lai piemērotos laika apstākļos, nekavējoties tiktu uzsākti plānotie būvdarbi.

Gaisa siltumsūkņu izmantošana ir viens no veidiem kā tuvināties Latvijas starptautisko saistību izpildei CO2 emisiju samazināšanas, atjaunojamo energoresursu, enerģētiskās neatkarības un vides aizsardzības jomās, tāpēc plānots uzstādīt iekārtas ūdens sildīšanai.

Darbības princips plānotajiem agregātiem ir sekojošs: gaisa ūdens-siltumsūkņi saņem siltumu no āra gaisa un ar siltummaiņa palīdzību sasilda ūdeni, kas tiks izmantots akvaparka klientu dušu telpās, pirtī un pamatā baseinos. Šī tehnoloģija prasa relatīvi nelielus ieguldījumus, viegli instalējamas un ar augstu efektivitāti darbojas līdz apmēram 1 grādam zem nulles, kas atbilst akvaparka darba specifikai – tas ir atvērts apmeklētājiem tikai laika periodā no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Kopējās projekta plānotās izmaksas ir 95 361,63 LVL, no kurām attiecināmās izmaksas ir 78 165,27 LVL, un atlikušo daļu veido PVN 17 196,36 LVL, kas ir neattiecināmās izmaksas. 75% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 58 623,95 LVL veido Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums.

Projektu plānots īstenot līdz 2012.gada jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: