Veiksmīgi noslēdzies Ventspils pilsētas domes rīkotais bezmaksas apmācību kurss „Zema energopatēriņa ēku būvniecība un rekonstrukcija”.

Kaut arī apmācības bija īpaši paredzētas Ventspils pilsētas un novada pašvaldību darbiniekiem, kuri iesaistīti energoefektīvu projektu plānošanas un ieviešanas uzraudzības procesā, kā arī tiem, kuru atbildībā ir nodrošināt īstenoto projektu ilgtspēju, plaša apmeklētāju atsaucība bija arī no būvkomersantu, projektētāju un būvuzraugu puses.

Dalībnieki apmācības vērtē ļoti pozitīvi, un seminārs ir attaisnojis cerības, ļaujot iegūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un, ar daudzpusīgas informācijas palīdzību, sniedzot skaidrāku priekšstatu par zema enerģijas patēriņa un pasīvo ēku būvniecības un rekonstrukcijas pamatprincipiem. Visvairāk pozitīvu atsauksmju saņemts par vieslektora Mario Bodema lekciju, kā arī apmācību praktisko daļu – energoefektīvā loga iebūves demonstrāciju, spiediena testa un termogrāfijas veikšanu. Visi aptaujātie dalībnieki izteikuši vēlmi atkārtoti piedalīties līdzīga satura semināros.

Tā kā Latvijas speciālistiem vēl ir salīdzinoši maza pieredze šajā jomā, Vācijas arhitektu biroja „ING + ARCH” pārstāvis Mario Bodems tika uzaicināts dalīties pieredzē par zema enerģijas patēriņa ēku būvniecības un rekonstrukcijas norisi Vācijā un Austrijā.

Apmācību noslēgumā pēc sekmīgas pārbaudījuma nokārtošanas, apmācību dalībnieki saņēma sertifikātus, kas apliecina viņu dalību praktiskajā apmācību kursā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: