Vējš Latvijā pastiprināsies nakts otrajā pusē un pie vainas būs ciklons, kas ieguvis vārdu Joda,  liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākās prognozes.

Sākot no nakts otrās puses, gaidāma dienvidrietumu, rietumu vēja pastiprināšanās: teritorijas lielākajā daļā gaidāmas vēja brāzmas 15-19 metri sekundē (m/s), savukārt jūras piekrastē vējš sasniegs stipras vētras spēku - 25-28 m/s.

Svētdien pa dienu, kā arī naktī uz pirmdienu gaidāma vēl tālāka dienvidrietumu, rietumu vēja pastiprināšanās: Latvijas teritorijas lielākajā daļā brāzmās 20-23 m/s, Kurzemē un Vidzemē - 25-28 m/s, savukārt naktī jūras piekrastē - līdz 30-32 m/s. Naktī uz 28. novembri vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, bet ļoti stiprs un brāzmains vējš saglabāsies vēl arī pirmdien dienas laikā. Vējš pakāpeniski pierims naktī uz otrdienu.

Gaidot vētru, pastiprinātā režīmā Latvijā strādā atbildīgie dienesti - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku un Zemessardzes vienības, "Latvenergo" u.c.

VUGD aicina cilvēkus laikus sagatavoties spēcīgajām vēja brāzmām un atgādina par drošu rīcību vētras laikā, lai pasargātu sevi un apkārtējos no iespējamajiem postījumiem.

Stipra vēja laikā iedzīvotājiem bez īpašas nepieciešamības nevajadzētu iet ārpus telpām, kā arī būtu jāattur no pastaigām bērnus, vecus cilvēkus un invalīdus. Laikus jāsagatavojas elektroenerģijas padeves pārtraukumiem, ievietojot baterijas kabatas lukturos un radiouztvērējos. Tāpat nevajadzētu aizmirst uzlādēt mobilos tālruņus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: