BK ″Ventspils″ basketbolisti otrdien FIBA Izaicinājuma kausa mačā savā laukumā tiksies ar Ukrainas klubu ″Khimik″, un šī mača uzvarētājs nostiprināsies pirmajā vietā D grupā. Ventspilniekiem pirmajā posmā tā būs pēdējā spēle savu līdzjutēju priekšā.

Pēc pirmā apļa ventspilniekiem un ukraiņiem ir pa divām uzvarām, bet pirmie šobrīd ir Južnijas spēlētāji, kas uzvarējuši savstarpējā spēlē (81:67) – mūsējie pieveikuši ″Atomeromu″ un ″Nizhny Novgorod″, bet ″Khimik″ bez ventspilniekiem apspēlēja arī ungāru. Komanda, kura Ventspilī uzvarēs otrdien, spers ļoti platu soli pretī spēlēšanai turnīra otrajā posmā, bet zaudētāju nākotne būs atkarīga no ļoti daudziem ″ja″. Tiesa, arī uzvarētājam, ticamākais, būs nepieciešams vēl viens panākums.

Pirmajā abu komandu spēlē Južnijā BK ″Ventspils″ spēlētāji netika galā ar sāncenšu līderiem, lai gan pirms mača bija pilnīgi skaidrs, no kuriem ″ķīmiķiem″ gaidāmas lielākās briesmas. Nekādu pārsteigumu nebija šajā mačā un pagaidām nav arī sezonā kopumā. ″Khimik″ vezuma galvenais vilcējs ir iespaidīgās miesas būves uzbrucējs Ārons Makgī (15,7 punkti; 6,3 ab), bet zem groziem un ne tikai bīstams ir arī cits amerikānis Rešons Terijs (12; 7,7). Uzbrucēji pirmajā spēlē pa abiem piezīmju dēļ malā dabūja visu ventiņu garo galu, un tā ir lieta, kas jāņem vērā, domājot par atbildes spēli. Mačā ar ″Nizhny Novgorod″ Gundars Vētra un komanda garos pietaupīja, ilgi spēlējot zonas aizsardzību., un, iespējams, līdzīgi rīkosies arī šoreiz.

Visticamākais, laukumā vēl atgriezties nevarēs visa turnīra ceturtais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām Sems Vilards, kurš gan jau nolicis malā kruķus, bet spēlētās vēl nav. Toties arvien labāk jūtas Lauris Blaus, kurš jau varētu būt palīgs groza apakšā. Vēl viena labā ziņa – arvien labāk Ventspilī sāk justies saspēles vadītājs Tods Abernetijs, kurš komandas pēdējā mačā gan piespēlēja, gan pats guva punktus.

Nav šaubu, ka BK ″Ventspils″ ir pa spēkam tikt galā ar ″Khimik″, turklāt situācija turnīra tabulā pilnīgi noteikti liek nopietni saņemties. Protams, tas pats sakāms arī par ukraiņiem, bet ventspilniekiem ir kāds liels pluss – viņu pusē būs līdzjutēji. Cerams, to būs tiešām daudz!

Turklāt šajā spēlē tiks noskaidrot arī mēneša akcijas uzvarētājs, kurš saņems dāvanu karti mēbeļu iegādei 200Ls vērtībā no veikala „Mājai un Dārzam”.

Spēles sākums plkst. 19, bet visi gaidīti jau no plkst. 18, kad Basketbola halles foajē muzicēs Ventspils jauniešu mūzikas grupa „The Seventh Floor”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: