Nedēļas nogalē laiks kļūs vēsāks, vietām gaidāmas lietusgāzes un vēja brāzmas, svētdien Kurzemē iespējama vētra, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien gaisa temperatūra vēl paaugstināsies līdz +13..+17 grādiem, pūtīs brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas dienas otrajā pusē Kurzemes rietumkrastā var sasniegt nelielas vētras spēku. Gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, brīžiem nedaudz līs.

Piektdien un sestdien vietām - sevišķi Kurzemē - īslaicīgi līs, lokāli stipri un kopā ar krusu, jūras piekrastē iespējams pērkona negaiss.

Pūtīs mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Lai gan starp mākoņiem uzspīdēs saule, gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +9..+14 grādu. Naktī uz sestdienu un svētdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz +3..+8 grādiem.

Iespējams, ka svētdien Latviju no rietumiem sasniegs jauns ciklons. Tādā gadījumā, sākot no valsts rietumiem, gaidāms pamatīgs lietus, bet dienvidu vēja ātrums brāzmās Kurzemes piekrastē var sasniegt vētras stiprumu. Prognozes par ciklona spēku un ierašanās laiku tiks precizētas.

Pastāv arī 30 procentu varbūtība, ka nākamnedēļ pēc kārtējā ciklona Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas, temperatūra dažās naktīs, debesīm skaidrojoties, noslīdēs zem nulles, bet gubu mākoņi vietām nesīs ne tikai lietusgāzes, bet arī krusu un slapju sniegu.

Pērn pirmais sniegs Latvijas austrumos bija 12.oktobrī, pirmā nelielā sniega kārtiņa izveidojās 13.oktobra rītā Vidzemes augstienē, savukārt 15.oktobra rītā Alūksni klāja divi centimetri sniega.

Nra.lv

Foto: Monta Blāze-Pētersone

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: