Aktīvi teātra nama "Jūras vārti" apmeklētāji ir ne tikai ventspilnieki, bet arī citi kurzemnieki. Piemēram, mākslas skolotāja Ina Ozola ar trim četriem draugiem ierodas no Kuldīgas. Biļetes uz pasākumiem viņa iegādājas Biļešu servisa kasē, reizēm tās nopērk Ventspilī dzīvojošie paziņas.

«Jūras vārtos esmu vismaz reizi mēnesī – atkarībā no piedāvātā repertuāra, kas nenoliedzami ir plašs un daudzveidīgs. No pēdējā laikā redzētā visvairāk, tāpat kā daudzus citus, uzrunāja Ziedonis un Visums, aizvien atceros arī ķīniešu orķestra uzstāšanos,» saka Ina. Šomēnes, 22. oktobrī, kuldīdzniece iecerējusi apmeklēt Nacionālā simfoniskā orķestra koncertu, jo vairāk tādēļ, ka Jūras vārtos uzstāsies arī talantīgais pianists Vestards

Šimkus. «Šimkus ir Šimkus, un viņa dēļ ir vērts doties uz citu pilsētu, turklāt brauciens no Kuldīgas uz Ventspili ir lētāks nekā, piemēram, uz Rīgu. Un jebkura koncerta vai izrādes pievienotā vērtība ir interesantās teātra namā apskatāmās izstādes,» secina Ina.

Arī grāmatvede Edīte Tigule Jūras vārtos iegriežas reizi mēnesī: «Dzīvoju Talsos, bet mēs ar draudzeni labprāt braucam uz Ventspili. Dažkārt ceļu mērojam divatā, citreiz esam četri cilvēki, turklāt vienmēr zālē pamanu arī citus talseniekus un zinu, ka no mūsu pilsētas bieži tiek organizē  autobusus, lai arī talsenieki varētu nokļūt Ventspilī un apmeklēt te ātra namā organizētos pasākumus,» saka Edīte. Starpbrīžos vai pēc koncertiem un izrādēm talseniece labprāt uzkavējas Jūras vārtu kafejnīcā, jo tā ir patīkama vieta, kurā vēl brīdi pakavēties atmiņās par nupat redzētos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: