Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā būs pāris grādus zemāka nekā pirmdien, bet nedēļas nogalē termometra stabiņš vietām atkal sasniegs +20 grādu atzīmi, prognozē sinoptiķi.

Otrdien no rīta un dienā, sākot no rietumiem, valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs īslaicīgu lietu un aiz kuras iegriezīsies mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš. Pirms lietus Latgalē, pēc lietus pārējā valstī uzspīdēs saule. Minimālā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu būs no +6..+9 grādiem valsts austrumu daļā līdz +14 grādiem jūras piekrastē; dienā gaidāmi +14..+17 grādi.

Turpmākajās dienās saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņu būs maz. Debesis apmāksies, kad Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte - tas varētu notikt ceturtdien. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses, nakts un rīta stundās vietām gaidāma migla.

Gaisa temperatūra naktīs valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz +6..+11 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +13..+17 grādiem, bet piektdien, sestdien un svētdien saskaņā ar pašreizējām prognozēm temperatūra paaugstināsies līdz +16..+21 grādam.

Aukstāks laiks, kad temperatūra dažās dienās nepakāpsies augstāk par +10 grādiem un diennakts tumšajā laikā vietām noslīdēs nedaudz zem nulles, Latvijā gaidāms oktobra pirmajā pusē - visticamāk, ne agrāk kā 5.oktobrī, - tad arī būs vairāk nokrišņu.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: