Piektdien Ventspils Augstskolā un pilsētā norisinājās projekta „Zinātnieku Nakts 2011” pasākumi.

Fotogŗāfijas no konkursa vidusskolēniem - „Ķīmija mums apkārt”

Fotogrāfijas no vakara pasākuma

Zinātnieku naktī Ventspils Augstskolā bija aicināts piedalīties ikviens interesents, kuru interesē zinātne, tikšanās ar zinātniekiem, tehnoloģijas un ķīmija. 

Zinātnieku nakts Latvijā norit jau sesto gadu un šogad pasākuma aktivitātes tematiski ir saistītas ar ķīmijas zinātni, gada vienojošā tēma: „Aizraujošā ķīmija”.

Tika skaidroti jaunākie sasniegumi zinātnē un rosināta sabiedrības interese un izpratne par zinātni.

23.septembrī Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā vienlaikus notika septiņās pilsētās: Valmierā, Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī un Salaspilī.

Pasākumi Ventspilī, 23. septembrī:

Lekcijas Ventspils pilsētas skolās

Ventspils vidusskolās Ventspils Augstskolas labākie profesori vadīja ar ķīmiju un dabaszinātnēm saistītas lekcijas vidusskolēniem.

Konkurss vidusskolniekiem „Ķīmija mums apkārt”

No plkst. 14:00 līdz 18:30 Ventspils Augstskolas 1.auditorijā norisinājās ķīmijas konkurss vidusskolniekiem uz ko aicināti vidusskolēni no visas Latvijas. Konkursu rīkoja Ventspils Augstskola sadarbībā ar Ventspils domi un Kurzemes plānošanas reģionu. 

Interaktīvas lekcijas "Zinātnes kafejnīcā"

Vakara gaitā no plkst. 18:00 līdz 21:00 Ventspils Augstskolas kafejnīcā "Panorāma" (6.stāvā) notika Zinātnes kafejnīca, kuras laikā pasākuma apmeklētājiem bija iespēja nepiespiestā gaisotnē pasēdēt kopā ar zinātniekiem un noklausīties zinātnieku sagatavotās interaktīvās lekcijas par astroķīmiju un materiālu zinātnēs likumsakarībām.

Ventspils Augstskolas mācību laboratoriju apskate

Pēc lekcijām apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar Ventspils Augstskolas jaunajām mācību laboratorijām, patstāvīgi veicot dažādus eksperimentus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: