Piektdien plkst. 9.45 Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā tika atklāta Olimpiskā diena Ventspilī.

Apskati foto!

Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību.

Stadionā pulcēsies vairāk nekā 3000 skolēni no Ventspils skolām, lai piedalītos rīta vingrošanā, bez maksas apmeklētu sporta bāzes, kurās varēs saņemt treneru konsultācijas un iepazīties ar sev interesējošiem sporta veidiem. Šajā pasākumā aicināti piedalīties arī pilsētas iedzīvotāji.

Olimpisko dienu organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dibināšanai. Galvenais šī gada vienojošais posms ir rīta vingrošana. Kopā sportiskās aktivitātēs Latvijā piedalīsies vairāk kā 37 000 skolēni.

Olimpiskās dienas Ventspilī norise sāksies plkst. 10.00 ar vienotu, radio SWH tiešraidē translētu, 10 minūšu garu Olimpisko rīta vingrošanas kompleksu. Ar šo kompleksu ikviens var iepazīties mājas lapā www.olimpiade.lv, iemācīties un pievienoties vingrotājiem no 48 Latvijas vietām.

Pēc rīta rosmes Ventspils skolas savā starpā sacentīsies divās pretstafetēs. Kad sacensības būs beigušās, visi sportot gribētāji ir aicināti apmeklēt Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes, lai iepazītos ar dažādiem sporta veidiem un uzstādītu savu personīgo rekordu.

Plkst. 12.00 – 14.00 interesentiem būs pieejama:

  • basketbola halles atlētikas zāle;

  • boksa un džudo zāle;

  • sporta vingrošanas zāle;

  • ledus halles slidotava;

  • mazais futbola laukums;

  • ielu basketbola laukums pie Basketbola halles.

Plkst. 13.00 – 15.00 visi aicināti uz:

  • Ūdens piedzīvojumu parka Lielo baseinu, atlētikas zāli un aerobikas zāli;

  • sporta nama „Centrs” alpīnisma sienu un svarcelšanas zāli.

Sportiskās aktivitātes šajā dienā plkst. 18.00 noslēgs vidējās distances skrējiens un nūjošana Reņķa dārzā. 

Papildus fiziskajām aktivitātēm, skolēniem ir iespēja arī izpausties radoši. Līdz 28. septembrim tiek rīkots zīmējumu konkurss. Skolēniem jāiztēlojas un jāuzzīmē Latvijas Olimpiskās komandas talismans Londonas olimpiskajās spēlēs. Trīs labākie darbi no katras skolas tiks izstādīti Basketbola halles foajē, no kuriem trīs labākie zīmējumi ceļos uz Latvijas Olimpisko komiteju. Uzvarētāju komanda 5. – 9. klašu un 10. – 12. klašu grupās tiks apbalvoti ar LOK sarūpētām balvām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: