Ceturtdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras ieplūdīs vēsāks gaiss.

Taču, sākot ar svētdienu, Latvijā pakāpeniski atgriezīsies siltākas gaisa masas, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien no rietumiem virzīsies lietus mākoņi, kas Kurzemē, dienas otrajā pusē atnesīs īslaicīgu lietu, bet pirms tam gaisa temperatūra vēl paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem. Pastiprināsies dienvidrietumu vējš - jūras krastā brāzmās līdz 18 metriem sekundē.

Piektdien vietām īslaicīgi līs, debesis būs lielākoties mākoņainas, pūtīs brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +7..+10, pretvēja piekrastē +12..+14 grādu, dienā vairs nebūs siltāks par +13..+16 grādiem.

Līdzīgi laikapstākļi saglabāsies sestdien, dienā starp mākoņiem biežāk parādīsies saule. Naktī gaiss atdzisīs līdz +6..+10 grādiem, vietām piekrastē nekļūs vēsāks par +13 grādiem, savukārt dienas gaitā temperatūra pakāpsies līdz +13..+17 grādiem.

Arī svētdien vietām uzlīs, pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī gaidāma līdzīga kā iepriekš, pēcpusdienā Kurzemē un Zemgalē gaiss iesils līdz +16..+19 grādiem, pārējā valstī mākoņu dēļ siltāks nekļūs, liecina pašreizējās prognozes.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra var paaugstināties līdz +20 grādiem. Laikapstākļus galvenokārt noteiks anticiklons, no tā izvietojuma būs atkarīgs, vai Baltijas valstīs ieplūdīs silts gaiss no dienvidrietumiem vai arī vēsāks gaiss no ziemeļiem.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: