Ventas Balss pastniece Daina Dekovoca priecājas par pašas siltumnīcā novākto tomātu, kas audzēts ekoloģiski – bez ķīmiskiem augu aizsardzības līdzekļiem.

Tomātu un gurķu audzēšana ir Dainas Dekovicas vaļasprieks daudzu gadu garumā. Tam viņa atrod laiku starp abiem darbiem – Daina ir gan mūsu pastniece, kas apkalpo Kurpniekciema iedzīvotājus, gan arī māsas palīdze Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Diagnostikas nodaļā.

Tomātu dēstus no sēkliņām izaudzējusi Dainas mamma Klāra Leontīne. Parasti apkurināmajā siltumnīcā tepat Ventspilī vieta ierādīta citām šķirnēm, bet šogad tur līdzās Jūrmalai audzēta arī Buļļa sirds, kas Dainu patīkami pārsteigusi – lielākais tās pārstāvis sver 1100 g, un tas ir brangākais, kādu Daina jebkad izaudzējusi.

Īpašs prieks par to ir arī tāpēc, ka šis ir ekoloģiski audzēts dārzenis – mēslošanai ventspilniece izmantojusi tikai kūtsmēslus. Tomātus Daina ar savu mammu audzē ne tikai pašu ēšanai un konservēšanai, bet arī realizācijai. Pirmie tomāti šogad novākti ap Jāņiem.

Ja arī jums izdevies izaudzēt brangu tomātu, gurķi vai citu dārzeni, nobildējiet to un sūtiet fotogrāfiju mūsu portālam uz adresi liga@ventasbalss.lv., un portāla foto sadaļā rīkosim ražas izstādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: