Šodien plkst.18:00 teātra namā “Jūras vārti” Mazajā izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Ilvitas Didrihsones darbu izstāde “Mazo brāļu sapņi”.

Māksliniece Ilvita Didrihsone, 2007.g. beigusi LMA restaurācijas nodaļu, pa retam piedalījusies arī grupu izstādēs. Šajā reizē vēlas parādīt skatītājiem savus pēdējo trīs gadu laikā tapušos darbus par sev ļoti iemīļotu tēmu - dzīvniekiem.

Izstādes nosaukums "Mazo brāļu sapņi" jau aicina skatītāju iepazīt šīs mazās pasaules. Tie visi ir mākslinieces ļoti tuvie un ne tik tuvie mazie draugi, kas sarunājas ļoti izteiksmīgi arī bez skaļi izteiktiem vārdiem.

Un ja vien mēs izvēlamies viņus ievērot un sadzirdēt šajā steidzīgajā laikā, mums paveras brīnišķīga pasaule. Viņiem ir savas domas, sapņi un ļoti cilvēciskas rakstura īpašības.

Piemēram, ir kāda maza, mīļa, neganta, bet ļoti saimnieciski izdarīga mopsene Čella. Pavisam savādāka ir viņas māsiņa Čita. Īsta dzīves baudītāja, kas atdotu jebko, lai dabūtu spārnus, ar kuriem pacelties virs svinību galda pie kārotās tortes un pīrādziņiem.

Suns Foris ir ļoti apmierināts ar savu karalisko dzīvi pie mīļās saimnieces laukos, bet kaķu meitene Cibilla ir ārkārtīgi smalka dāma, kas pa naktīm pastaigājas ziedu pļavā. Bet vai kāds varētu iedomāties, ka arī elegantā Rīgas zoodārza aita sapņo par pumpainu kleitu un došanos uz balli?...

Izstāde būs apskatāma līdz 4. augustam. Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: