Vakar glābējiem divarpus stundu laikā izdevās likvidēt avāriju, kas draudēja pārvērsties nopietnās nepatikšanās - gatavojoties kuģa iepildīšanai, uzņēmuma Ventamonjaks piestātnē noplūda amonjaks.

Pirmo informāciju par negadījumu ventasbalss.lv saņēma apmēram pusstundu pēc negadījuma - ap pulksten 16.30 nav izturējusi rezerves caurules blīve, tāpēc notikusi amonjaka noplūde. Uzreiz apturēt to nav izdevies, bet situācija tika kontrolēta. 

Ap pulksten sešiem vakarā Ventspils ugunsdzēsēju un glābēju priekšnieks Andris Šulcs no notikuma vietas vēstīja, ka amonjaks no bojātās caurules turpina izplūst, taču tagad viss tiekot savākts. Aiztaisīt bojāto cauruli traucēja tehnoloģiskas dabas problēma – uz vietas neesot pieejamas attiecīgas rezerves detaļas.

Noplūdi izdevās likvidēt īsi pirms pulksten 19. Kopumā avārījas likvidācija prasīja apmēram divas ar pusi stundas. Cik daudz indīgās vielas izplūdis atmosfērā pagaidām pateikt nav iespējams.

Uzņēmuma Ventamonjaks paziņojums

Sagatavojot kārtējai tehniskajai pārbaudei amonjaka iekraušanas cauruļvadu un pārejot uz otru iekraušanas cauruļvadu, ceturtdien, 16.06.2011.g., pulksten 16.10 piestātnes Nr.36 rajonā cauruļvada atdzesēšanas laikā uz atvada ar diametru  50 mm radās gāzveida amonjaka noplūde caur blīves bojājumu.

Noplūdes vietai tika uzlikta uzmava un ieslēgts ūdens aizsegs. 18.45 amonjaka noplūdes avots ir novērsts. SIA „Ventamonjaks serviss” laboratorijas personāls pulksten 17.40-17.45 veica gaisa piesārņojuma mērījumus  pilsētas dzīvojamās zonās (Ūdens ielā, 1. ģimnāzijas rajonā). Amonjaka klātbūtne netika konstatēta. 


Saskaņā ar apziņošanas kārtību, par notikušo tika brīdināti visi nepieciešamie pilsētas dienesti un ievērotas nepieciešamās drošības procedūras. 


AS „Ventamonjaks” administrācija


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: