Aktīvi turpinās satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi Ganību, Tārgales, Zvaigžņu un Talsu ielās, kurus veic PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Šobrīd Talsu ielā gar bērnu parku “Fantazija” uzstādītas norobežojošas barjeras, Ganību ielā posmā no Inženieru ielas līdz Riņķa ielai ir izbūvēts un tuvākajā laikā tiks nodots ekspluatācijai apvienots gājēju – velosipēdistu ceļš, novēršot pārrāvumu starp Inženieru un Riņķu ielu ietvēm, savukārt Tārgales ielā ir uzsākta gultnes sagatavošana un bortiņu izbūve ietvei posmā no Mālu ielas līdz Siguldas ielai, bet Zvaigžņu ielā turpinās darbi, lai ieklātu bruģakmens segumu apvienotam gājēju un veloceliņam un tiek izbūvēts apgaismojums.

Projekta „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētā – Ganību, Zvaigžņu, Talsu un Tārgales ielās" mērķis ir uzlabot satiksmes drošību četros ielu posmos Ventspils pilsētā, novēršot satiksmes drošībai bīstamas vietas, tādējādi nodrošinot satiksmes dalībnieku drošu pārvietošanos pilsētas ielās.

Projekta rezultātā tiks nodrošināti efektīvāki risinājumi, lai uzlabotu satiksmes drošību ielu posmos:

  1. Ganību ielai posmā no Inženieru ielas līdz Riņķa ielai tiks izveidots apvienots gājēju – velosipēdistu ceļš, novēršot pārrāvumu starp Inženieru un Rinķu ielu ietvēm;

  2. Tārgales ielai posmā no Mālu ielas līdz Siguldas ielai tiks izbūvēta ietve Tārgales ielas kreisajā pusē, kas savienos Siguldas un Kurzemes ielas, tādejādi novēršot gājēju ietves pārrāvumu;

  3. Zvaigžņu ielai posmā no Riņķa ielas līdz Tērauda – Kuldīgas ielu krustojumam tiks izbūvēts apvienots gājēju – velosipēdistu ceļš un ierīkots apgaismojums;

  4. Talsu ielai posmā no Lidotāju – Tārgales ielu krustojumam līdz Celtnieku ielai tiks uzstādītas norobežojošas barjeras.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 247,5 tūkst. latu apmēra, tajā skaitā piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 207,9 tūkst. latu apmērā, kas ir 84% no projekta attiecināmajiem izdevumiem, valsts budžeta finansējums paredzēts 5,5 tūkst. latu apmērā, savukārt pašvaldība projektu īstenošanā plāno ieguldīt turpat 34,1 tūkst. latu.

Projektus plānots īstenot līdz 2011.gada novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: