Setstdien Teātra namā „Jūras vārti” notika Latvijas Televīzijas rīkotais jauno dziedātāju konkursu „Balss Pavēlnieks”. Tradīcija rīkot šādu konkursu aizsākās pērn.

Fotogrāfijas no konkursa 1. daļas -  uzstājas 5 līdz 11 gadus veci dziedātāji.

Fotogrāfijas no konkursa 2. daļas - uzstājas dziedātāji vecāki par 12 gadiem.

Bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa „Balss Pavēlnieks” finālā par kristāla zizli cīnījās 10 solisti un 10 grupas vecumā no 5 līdz 11 gadiem un tik pat dalībnieku arī vecākajā grupā (no 12 līdz 16 gadiem). Katrs dalībnieks izpildīja vienu dziesmu latviešu valodā.

Ar lielu atbildību savu darbu veica žūrija – Guntars Račs („Mikrofona ieraksti” Repertuāra direktors) , Andris Grigalis (Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors), Ingus Ulmanis (mūziķis), Guna Zučika (grupas „Prāta Vētra” starptautisko attiecību menedžere) un Jānis Apeinis (LNO solists) .

Jaunākajā grupā 3. vietu un Balss Pavēlnieka ģerboni ieguva soliste ANNEMARIJA MOISEJA no Rīgas un grupa „CIELAVIŅA” no Ludzas. 2.vietu un Balss Pavēlnieka ģerboni ieguva soliste KATRĪNA PAULA DĪRINGA no Rīgas un duets „AGNESE UN RAIVO” no Rīgas, bet 1.vietu un Balss Pavēlnieka kristāla zizli ieguva soliste VALĒRIJA ČUVIZOVA no Ventspils un grupa „KNĪPAS UN KNAUĶI – BEZDELĪGAS” no Rīgas.

Vecākajā grupā 3.vietu un Balss Pavēlnieka ģerboni saņēma soliste VIKTORIJA JANSONE no Olaines un grupa „KNĪPAS UN KNAUĶI – URDAVIŅAS” no Rīgas. 2.vietu un Balss Pavēlnieka ģerboni saņēma soliste LUĪZE KRASTA no Rīgas un grupa „SAPNĪTIS” no Rīgas, bet par uzvarētājiem kļuva un Balss Pavēlnieka kristāla zizli saņēma AMANDA BAŠMAKOVA no Alūksnes un grupa „RĪGAS AKMENTIŅU MEITENES.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: