Šis apgalvojums pieder kuģu tauvošanas darbu vadītājam Normundam Reimanim, kurš ir atbildīgs, lai ikviens ostā ienākušais kuģis pietauvotos pie piestātnes.

Vienkārši runājot – 40 Ventspils brīvostas tauvotāji pieņem un atdod tauvas, palīdzot kuģiem pietauvoties pie piestātnes un aiziet no tās, bet, ja nepieciešams, – pārtauvoties no vienas piestātnes pie citas. Pārsvarā šis darbs tiek veikts ar rokām.

Tikai Ventbunkera un Ventamonjaka termināļos, kur uzņem lielos naftas tankkuģus, ir mehāniskās vinčas. Atkarībā no kuģa parametriem tauvošanā var piedalīties no diviem līdz desmit tauvotājiem. Parasti tauvošanai vajadzīgas ne vairāk kā divas stundas. Reimaņa praksē bijis gadījums, kad ziemas apstākļos pie 37. piestātnes aptuveni 8 stundas mēģināts pietauvot avarējušu kuģi.

Operācijas rezultāts bija veiksmīgs. Lai cik sarežģīta būtu situācija, tauvotāju priekšnieks cenšas izkļūt no tās ar smaidu. Viņš uzskata, ka šajā darbā bez fiziska spēka svarīga arī vienotības izjūta, gatavība pilnībā paļauties uz to, kas velk līdzās. Svarīgi neaizmirst, ka tauvotāju darbs ir kolektīvs darbs.

Normunds Reimanis kādreiz bijis sportists, spēlējis Latvijas basketbola izlasē. Ar gadiem sports nav aizmirsts. Brīvajā laikā Normunds labprāt peld, brauc ar velosipēdu, darbojas ģimenes dārzā.

Normunda Reimaņa dzīves prioritātes

• Mīlu un pieņemu dzīvi visās tās izpausmēs.

• Daru visu iespējamo, lai neapstātos un neierūsētu, tad arī dzīve ir interesanta.

• Man patīk uzturēties sabiedrībā, starp cilvēkiem; pieņemu cilvēku tādu, kāds viņš ir.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: