Lai Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētāji vasaras sezonā varētu baudīt patīkamu atpūtu tīrā pludmales krastā ir uzsākta smilšu sijāšana un attīrīšana no oļiem un dažādiem atkritumiem, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Pludmales krasta attīrīšanai tiek izmantots traktors ar sijātāju, kas aptuveni 15 centimetru dziļumā paceļ smilšu slāni. Sijāšanas procesā dažāda izmēra atkritumi un oļi nonāk atsevišķā tvertnē, savukārt tīrās smiltis tiek izbērtas atpakaļ pludmales krastā. Virspusē iegūtie oļi tiek izmantoti lietderīgi turpat pludmalē, ar kuriem tiek apbērtas pārģērbšanās kabīņu pamatnes, lai vēja ietekmē ieejas netiktu aizpūstas ar smiltīm, kā arī tiek piebērtas vietas, kur vējš veic smilšu izrāvumus. Šāds smilšu uzirdināšanas process palīdz arī ierobežot nelabvēlīgo baktēriju attīstību.

Jācer, ka jaunā vasaras sezona būs veiksmīga un pludmales apmeklētāji būs apzinīgi, atkritumus izmetot atkritumu urnās, nevis atstājot pludmales krastā. Kopīgiem spēkiem mēs varam veidot un uzturēt skaistu, koptu un tīru pludmali, kurā patīkami atrasties ir gan mums pašiem, gan arī mūsu pilsētas viesiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: