Ventspils vecpilsētas daļā, Pils ielas posmā ir veikta energoefektīva LED apgaismojuma uzstādīšana, tādejādi taupot gan energoresursus, gan uzlabojot pilsētas apgaismojumu, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Projekta ''Apgaismojuma pārbūve Pils ielā no Prāmju ielas līdz Tirgus ielai, Ventspilī'' ietvaros tika demontēti novecojušie apgaismes stabi un 80W apgaismojums, tā vietā uzstādot jaunu 30W energoefektīvu LED apgaismojumu ar desmit vēsturiska dizaina gaismekļiem.

Ventspils pašvaldība pie elektrības sadārdzinājuma jautājuma risināšanas strādāja jau savlaicīgi. Ventspils Komunālā pārvalde ir iesniegusi projekta pieteikumu ''Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Ventspils publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā'' Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklātā konkursā, plānojot pilsētas ielās nomainīt 601 gaismekli ar nātrija spuldzēm pret ekonomiskiem LED gaismekļiem. Arī š.g. 18. augustā Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu veikt uzlabojumus Ventspils pilsētas ielu apgaismojuma infrastruktūrā, piešķirot Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējumu 330 tūkst. EUR apmērā. Lai mazinātu pilsētas apgaismojuma elektroenerģijas patēriņa ikgadējās izmaksas, kā arī pilnveidotu pilsētas apgaismojuma infrastruktūru, Ventspils pilsētā 176 ielās, atsevišķos iekšpagalmos un laukumos paredzēts nomainīt 1500 novecojušus nātrija gaismekļus uz jauniem, energoefektīviem LED tipa gaismekļiem. Pilsētas apgaismojuma uzlabojuma darbus paredzēts pabeigt līdz 2023. gada pavasarim.

Pilsēta ir ieviesti arī vairāki režīmi attiecībā uz elektroenerģijas taupīšanu, piemēram, no plkst. 23 līdz plkst. 7 vairākās ielās tiek atslēgta 1 fāze apgaismojumam, kas ievērojami samazina elektroenerģijas patēriņu, tajā pašā laikā neietekmējot satiksmes dalībnieku drošību, kā arī tiek atslēgts strūklaku un pašvaldības ēku fasādes apgaismojums.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    ne 11.11.2022, 17:17:09

    Sabojā vēsturisko auru, manuprāt.

  • 0
    jaanism 13.11.2022, 19:07:37

    Izskatās labi. Sen jau vajadzēja. :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: