No 30. septembra tiks uzsākta Rudens lapu maisu savākšanas akcija, aicinot tos privātmāju īpašniekus – fiziskās personas, pie kuru īpašuma atrodas pieguļošā teritorija, pieteikt lapu maisus bezmaksas savākšanai, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Centralizētā lapu maisu savākšana norisināsies līdz 15. novembrim, aicinot iedzīvotājus no savu īpašumu pieguļošām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas pieteikt savākšanai, zvanot Ventspils Komunālai pārvaldei pa tālr.63624269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi tiks novietoti.

Iedzīvotājiem tiek lūgts būt saprotošiem un lapu maisos neievietot lapas, kuru kopējais svars pārsniedz 20 - 25kg. Bieži šie pārpildītie maisi saplīst, tādēļ tos ir problemātiski gan pacelt, gan pārvietot. Tāpat maisos nedrīkst atrasties zari, dārza vai sadzīvēs atkritumi, jo lapu maisi ir paredzēti kompostam. Gadījumos, ja neatbilstoši noteikumiem maisos tiks salikti zari vai citi dārza un sadzīves atkritumi, tad šādi maisi netiks pieņemti!

Ja iedzīvotāji (privātpersonas) vēlas paši nodot lapu maisus, tad to var izdarīt bez maksas šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas. Garāžas kooperatīvām un juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no apkalpojošām firmām, kas sniedz šādu pakalpojumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti vairāk nekā 12000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: