Trešdien pēcpusdienā Ventspils pilsētas pludmalē tiks nolaists Zilais karogs. Šī bija jau 23. sezona, kad Zilais karogs rotāja pludmali - tas ir augsts starptautiskais novērtējums tīrai videi, labai ūdens kvalitātei, drošībai krastā un uz ūdens, kā arī labiekārtojuma augstam līmenim un pašvaldības organizētiem vides izglītības pasākumiem.

Peldūdeņu kvalitāte visas sezonas garumā atbilda Latvijas normatīvo aktu un Zilā Karoga kustības prasībām. Sākoties peldsezonai regulāras ūdens kva­litātes pārbaudes notika visās oficiālajās peldvietās – pilsētas pludmalē, Stal­dzenes pludmalē un Būšnieku ezerā. Reizi mēnesī ūdens paraugus testēja Ve­se­­lības inspekcija. Papildus tam paš­valdība pārbaudīja ūdens kvalitā­ti Ventspils pilsētas pludmalē  katru nedēļu. Karstajā laikā pašvaldība pārbaudīja ūdens kvalitāti arī citos atklātajos ūdeņos. Zilā karoga pludmales peldūdeņu testēšana rezultāti pieejami pludmales ziņojumu stendā un Ventspils portālā. Analizējot novērojumus četru gadu griezumā, Veselības inspekcija atzinusi ūdens kvalitāti Ventspils peldvietās par izcilu.

Zilais karogs pludmalē tiek nolaists, taču ar to nebeidzas pašvaldības dalība šajā kustībā – līdz pat gada beigām norisināsies vēl virkne vides izglītības pasākumu, kuru organizēšana ir viens no obligātajiem kritērijiem, lai jau nākošajā gadā pludmalē atkal uzvītos Zilais karogs. Sadarbībā ar Latvijas pludmales glābēju asociāciju noslēgumam tuvojas darbs pie rīcības programmas Ventspils pludmales drošības paaugstināšanai.

Asociācija izvērtēja Ventspils pludmales drošību saskaņā ar Eiropas Starptautiskās glābšanas federācijas modeli un piedāvā risinājumus drošības paaugstināšanai. Iepriekšējā rīcības programma tika izstrādāta laika periodam no 2018.-2021.gadam. Pēc priekšlikumu saņemšanas rīcības programmu izskatīs Pludmales apsaimniekošanas koordinācijas darba grupā un Vides aizsardzības komisijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: