Tuvāko nedēļu laikā tiek plānots uzsākt būvdarbus objektā ''Pērkoņu ielas pārbūve posmā no Zvaigžņu ielas līdz iebrauktuvei uz pansionātu ''Selga'', Ventspilī''.

Projekta realizācija tiks īstenota trīs kārtās. Pirmajā un otrajā būvniecības kārtā tiek paredzēts veikt esošā asfalta seguma brauktuves virskārtas demontāžu, veicot brauktuves nestspējas paaugstināšanu ar jaunu asfaltbetona kārtas izbūvi, sabiedriskā transporta pieturvietu pārbūvi, esošā paviljona demontāžu, tā vietā uzstādot jaunu, kā arī veiks virszemes ūdens novadīšanas sistēmas sakārtošanu un teritorijas apzaļumošanu.

Savukārt trešajā būvniecības kārtā tiks veikta bruģakmens seguma gājēju ietves izbūve, apvienojot to ar velobraucēju celiņu, no auto stāvlaukuma līdz iebrauktuvei uz pansionātu ''Selga''. Pārbūves darbu ietvaros tiks arī veikta jauna ielas apgaismojuma izbūve.

Projektu tiek paredzēts īstenot šī gada rudenī. Būvniecības laikā tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    ventspilnieks 36,7 10.09.2020, 11:18:09

    Visur citur normālā pasaulē kaut kā māk sagatavoties būvēšanai jau pavasarī, mums - rudenī. Sakiet vēl, ka neesam banānrepublika.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.09.2020, 12:02:58

    Labdien!
    Darām zināmu, ka Pērkoņu ielā asfaltbetona segums tikts uzklāts nākamā gada pavasarī, bet līdz tam, ir jāuzspēj izbūvēt pieturas, ietves, caurtekas un elektroinstalācijas, kas ilgs aptuveni 4 mēnešus. Kā arī viens no galvenajiem iemesliem, finansējums ir pieejams tikai no šā gada septembra, kas ir valdības piešķirtie kredīta līdzekļi ekonomikas stimulam.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.09.2020, 12:03:33

    Tādēļ rakstā arī ir minēs, ka būvniecība tiks realizēta kopumā 3 kārtās.

  • -1
    Inese Kairiša 10.09.2020, 15:53:20

    Pērkoņu iela pie pansionāta nebeidzas, kad tiks labiekārtota ielas daļa kas ir aiz pansionāta līdz dzelzceļnieku mājai, jo tur pat nav asfaltbetona segums šobrīd??????

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 11.09.2020, 10:01:15

    Darām zināmu, ka ceļa daļa līdz dzelzceļa mājai, ir valstij piederoša zeme valsts zeme, līdz ar to valstij būtu jārisina piebrauktuves jautājums. Pašvaldības kompetencē nav būvēt piebrauktuves svešā (sev nepiederošā) zemē.

  • 0
    Oskars Kairiss 10.09.2020, 17:09:11

    Labdien!
    Priecē, ka ielas posms tiks atjaunots, kā jau tas tiek darīts visā Ventspils pilsētas robežā gadiem ritot.
    Pērkoņu iela sniedzās līdz trīsstāvu daudzīvokļu ēkai, kura ir pilnībā apdzīvota ar jaunākām ģimenēm un vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri izejot no savām mājām ( ar bērnu ratiņiem vai bez ) cenšas pārvarēt ielas daļu, kas ir:
    grants segums ar bedrēm un visāda izmēra akmeņiem, rudenī neizbēgami, ar lielām peļķēm, kur slapjas kājas garantētās.
    Atsevišķa gājēju celiņa tur nav. Apgaismojuma nav. Iespēja pārvietoties vienlaicīgi vienam autotransportam un gājējiem, kurus vasarā apputinās un rudenī apšļakstīs. Nepatīkami.
    Lūgums izskatīt šo ielas posmu atjaunošanai.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 11.09.2020, 09:58:03

    Labdien!
    Lūdzam visus jautājumus par mājas teritoriju labiekārtojumu risināt kopā ar savu mājas pārvaldnieku, ņemot vērā to, ka māja ir privatizēta. Sīkāka informācija pieejama šeit - https://www.ventspils.lv/lat/pilseta/167013-aicina-izmantot-pasvaldibas-atbalstu-iekspagalmu-labiekartosanai .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: