Bērnu pilsētiņā ir noslēgušies jauna batuta izbūves darbi, zem kura ir ieklāts krāsainais triecienabsorbējošais gumijas segums.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra konkursa ''Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019'' ietvaros Ventspils pilsētas pašvaldībai piešķīra naudas balvu ''Ģimenei draudzīga pašvaldība'' projekta atbalstam.

Piešķirtā naudas balva tika realizēta jauna zemē iebūvēta batuta izveidei Bērnu pilsētiņā, pēc ventspilnieku ģimenēm ar bērniem ierosinājumiem. Līdz šim bērnu parkā tika izbūvēts viens zemē iebūvējams batuts, kas bērnu rotaļām ir ļoti iecienīts.

Lai sniegtu iespēju pēc iespējas vairākiem maziem ventspilniekiem izbaudīt batuta priekus, tika lemts par papildu batuta izbūvi.

Ventspilī pavisam kopumā šobrīd ir 37 bērnu rotaļu laukumi parkos, skvēros, pludmalē un daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, kā arī divas bērnu pilsētiņas. Daudzviet pilsētā pēc ventspilnieku ierosinājuma uzstādītas dubultās šūpoles - mazulim kopā ar māmiņu vai tēti. Pēc vecāku ierosinājuma bērnu pilsētiņās un citos rotaļu laukumos ir ieklāts triecienabsorbējošais gumijas segums. Vecāki atzinuši, ka jaunais segums ir daudz patīkamāks bērnu rotaļām - tas palīdz izvairīties no nevēlamām traumām, ir tīrāks un higiēniskāks, nenosmērējas bērna drēbes, apavos nesaiet smiltis, kā arī pēc lietus segums ātri izžūst.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    KRX 05.08.2020, 10:55:54

    Un kurā no pilsētiņām? Ja jau gatavo to relīzi, tad pilnvērtīgi.

  • 0
    reku 05.08.2020, 20:18:39

    Tur,kur ventspilniekiem atņemtais Atpūtas dārzs.

  • 0
    Parko 10.08.2020, 09:22:21

    Tu pilnvērtīgais, izlasi relīzi pilnvērtīgi! Ventspilī ir tikai VIENA bērnu pilsētiņa! Krievs.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.08.2020, 12:14:06

    Darām zināmu, ka preses relīzē sniegā informācija ir korekta. Ventspilī darbojas tikai viena Bērnu pilsētiņa, kas atrodas Lielā prospekta un Vasarnīcu ielu ielokā, kas tika atklāta 2000.gadā. Savukārt Ventspilī, Talsu ielā - Pārventā atrodas Bērnu parks "Fantāzija". Bērnu pilsētiņa un parks ir apmeklējams bez maksas.

  • -4
    ^^—^^ 05.08.2020, 11:01:24

    Piešķirtā naudas balva tika realizēta jauna zemē iebūvēta batuta izveidei Bērnu pilsētiņā,

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: