Sestdien, 28. martā, no plkst.20.30 līdz plkst.21.30 visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes stunda, kad ikviens tiek aicināts taupīt elektroenerģiju un iestāties pret klimata pārmaiņām, izslēdzot gaismu.

Akcijā pievienosies arī Ventspils pilsētas pašvaldība, šajā laikā izslēdzot apgaismojumu Lielajā laukumā un koncertzālē ''Latvija''. Ventspils pilsētas dome aicina arī ikvienu ventspilnieku atzīmēt Zemes stundu un atbalstīt tās norisi.

Zemes stunda ir Pasaules Dabas Fonda organizēta simboliska vispasaules akcija, kurā kopumā cerēts iesaistīt miljardu cilvēku visā pasaulē un kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām. Tas ir simbolisks pasākums, kas paredzēts, lai ikvienam pasaules iedzīvotājam dotu iespēju uzskatāmi parādīt valstu vadītājiem savu nostāju globālu un tālredzīgu lēmumu un stingras klimata politikas nepieciešamībā. Vienlaicīgi tas ir arī lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienosies, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.

Akcija Zemes stunda tika aizsākta 2007. gadā Sidnejā, kā sabiedrības uzmanības pievēršana klimata pārmaiņām.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -4
    Latvija pāri visām! 27.03.2020, 21:46:41

    Lai protestētu pret šo jefiņu blēņām,
    un savu attieksmi parādītu uzskatāmi, ierubīšu elektrību dubultā, lai atbalstītu elektrības ražotājus un iesmietu par šo frīku tusiņu.
    Iesaku pievienoties visus progresīvās sabiedrības locekļus.
    Tāpēc ka šo blēņām īstenojoties,
    vnk dzīve atkal sadārdzinātos ar OIK tipa sfērām, ar kurām nopelnītu politiķiem tuvu stāvoši uzņēmēji.
    Tā kā - ejiet ieskrieties!!!

  • 0
    Kriska 28.03.2020, 08:58:33

    Nav jēgas taupīt , jo mazāk tērē , jo dārgāks 1kwh

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: