Pašvaldība saņēmusi informāciju no Vides izglītības fonda, ka Starptautiskā vides izglītības fonda žūrija Ventspils pilsētas pludmalei 21. gadu pēc kārtas piešķīrusi Zilo karogu.

Tas ir augsts starptautiskais novērtējums tīrai videi, labai ūdens kvalitātei, drošībai krastā un uz ūdens, kā arī labiekārtojuma augstam līmenim un atbilstībai starptautiskās vides organizācijas „Vides izglītības fonds” noteiktajām stingrajām prasībām šajās jomās.

Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts. Zilā karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu apsaimniekošanai, ņemot vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktorus. Iesaistoties programmā, pašvaldības īsteno arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas.

Ventspils pilsētas pludmalē Zilo karogu pacels 1. jūnijā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    Sanija 18.04.2019, 13:34:10

    Super, ka bijām pati pirmā pludmale Latvijā, kas saņēma Zilo karogu. Vai šogad pludmalē arī tiks veikti kādi uzlabojumi?

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 19.04.2019, 08:49:16

    Informējam, ka pavasarī tiks atjaunotas 3 pludmales ieejas laipas LVAF projekta ietvaros, paredzot pludmalē izbūvēt jaunas pludmales ieejas laipas Nr.2, Nr.5 un daļēji arī Nr.7, kuras ir nokalpojušas un daudzviet bojātas, līdz ar to ir nepieciešams tās atjaunot. Tāpat darām zināmu, ka Dienvidu mola kāpu zonā ir uzstādīta informatīva zīme - 1.ieeja uz jūru no Dienvidu mola stāvlaukuma (kur atradās koka trepes) tiek pārcelta pie Dienvida mola novietotās skulptūras “Govs Matrozis”.

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 19.04.2019, 08:49:23

    2018. gadā tika veikta infrastruktūras izveide pilsētas Dienvidrietumu rajonā. Būvdarbu laikā tika izveidota jauna iela ar apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju, jauni grants seguma apvienotie gājēju un velobraucēju celiņi, stāvlaukums 60 automašīnām, tajā skaitā izveidotas četras autostāvvietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un divas ģimenēm ar bērniem, teritorija papildināta ar jauniem kokaugu stādījumiem, soliņiem un atkritumu urnām, kā arī izbūvētas divas jaunas ieejas ar koka celiņu laipām uz jūru. Jaunizbūvētā 10. koka laipa Dienvidrietumu rajonā atrodas, braucot pa Vasarnīcu ielu, gar Piejūras kempingu taisni uz priekšu, līdz Vasarnīcu ielas galam, kur sadaloties ceļiem uz abām pusēm ir autostāvlaukumi.

  • -3
    Cuca 18.04.2019, 14:41:08

    Būtu lieliski ja Zilo pludmali papildinātu vizuāli pievilcīga, un ar sortimentu bagāta kafejnīca. Tas patreizējais vagoniņš ir parodija, ko kompensē daiļas pārdevējas - to noteikti vajadzētu apsmadzeņot mūsu pilsētas gaišajam prātam...

  • -1
    domāju 22.04.2019, 13:55:36

    Kā saka, kārtis rokā. Kafejnīca- ir privāts bizness. Ja redzat vietu un iespējas nopelnīt, uz priekšu!

  • 0
    Pipars 18.04.2019, 21:50:14

    Vai tad pie pludmales ieejas nav feina kafejnīca?

  • -1
    Peļu junkuriene 19.04.2019, 09:58:49

    Kafejnīca jau ir,tikai ne tanī vietā.Vecā labā enkura vietā vajadzēja ari uzbūvēt mūsdienīgu ar skatu uz jūru,kafejnīcu.Tagad pie WC esošā ir naudas kāstuve!

  • -4
    Opaps 19.04.2019, 16:53:58

    Pie šāda smilts sanesuma vecā kafejnīca būtu ieputināta. Kaut kas traks pēdējos 10 gados notiek ar smilts sanesumiem. Pirms 40 gadiem no Medņu ielas pavērās atklāts skats uz liedagu, Man ir fočene ar mazdēlu uz fona , kur vētras laikā jūra iznāca līdz ēdnīcas un SRAU ieejas durvīm. Domāju , ka infestēt līdzēkļus šajā projektā ir ļoti riskanti. Paskatieties , ka ir ieputināta kafe dienvidu daļā.Es regulāri šajā rajonā izeju pie mīļotās jūras, bet tādu skatu neatceros ! Tas pat notiek pie centrālām ieejām. Smiltis ir sanestas gandrīz 1 m augstumā. Domāju ,cik Komunālai pārvaldei tas izmaksās , lai to visu sakārtotu ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: