Pateicoties garākām naktīm, lielākai rasai no rītiem un nokrišņiem ugunsbīstamība Latvijas mežos ir mazinājusies, tomēr ugunsnedrošā sezona joprojām turpinās, teica Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Cerēsim, ka lielu meža ugunsgrēku vairs nebūs. Tomēr, neraugoties uz lietu daudzviet valsts teritorijā, mežos joprojām ir diezgan sauss. Situācija, protams, ir nedaudz uzlabojusies, bet ik pa brīdim nelieli meža ugunsgrēki izceļas," sacīja Jaunķiķis, norādot, ka ugunsnedrošā sezona mežos Latvijā joprojām turpinās.

Viņš piebilda, ka jauni meža ugunsgrēku izcelšanās riski salīdzinājumā ar iepriekšējām nedēļām nav novēroti. Situācija pasliktinātos tad, ja, piemēram, septembrī un oktobrī iestātos ilgstošs bezlietus periods.

Jaunķiķis teica, ka pēc jūlijā notikušā ugunsgrēka Valdgales kūdras purvā situācija ir nemainīgi stabila. "Pēdējā laikā man nav pienākusi informācija, ka šajā purvā būtu parādījušās kaut kādas jaunas gruzdošas vietas, jo tur arī ik pa brīdim ir uzlijis lietus. Attiecīgā teritorija tiek uzraudzīta," sacīja Jaunķiķis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: