Ventspilī aktīvās atpūtas cienītājiem pieejams plašs atpūtas piedāvājumu klāsts, bet viena no iecienītākajām vietām pēdējā laikā ir Būšnieku ezera krasts.

Kopš jaunās velobraucēju un pastaigu takas izveides brīža Būšnieku ezera krastā takā viesojušies 2568 apmeklētāji. Izteikts apmeklētāju pieaugums vērojams svētdienās. Dienas laikā zemākais apmeklētāju skaita rādītājs bija 23 viesu, bet lielākais apmeklējums dienas laikā ir 294 apmeklētāji.

Noskaidrot apmeklētāju intensitāti izdevies, pateicoties Būšnieku ezera krasta takā izvietotajam apmeklētāju skaitītājam. Lai nepieskaitītu suņus, lapsas un citus mazos ezera tuvumā mītošos dzīvniekus, skaitītāja elektroniskā iekārta uzstādīta cilvēkiem piemērotā augstumā un nemanāmā vietā, uzskaites joslas platums ir astoņi metri un tā tiek veikta ar infrasarkanā stara palīdzību.

Šobrīd Būšnieku ezera krastā pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem ir iespēja mērot 8 km velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram, ap ezeru izbūvēts gājēju un veloceliņš no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai. Jaunā gājēju laipa ar skatu platformu ir liels ieguvums ornitoloģijas cienītājiem. Ezerā novērotas ap 35 putnu sugu, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera dievidrietumu daļā.

Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Karīna. Ventspils 04.07.2018, 14:19:39

    Jautājums Ventspils pilsētas domei
    Kāpēc vairs nevar tikt klāt Būšnieku ezeram no Staldzenes puses?!
    Priekš kam bija janoliek zīme, kura atļauj iebraukt tikai tiem, kuri tur dzīvo?!
    Tur ir fantastiska pludmale, sekla, kur bija lieliski pavadīt laiku pašiem mazākajiem.
    Bet dēļ tā celiņa Jūs :
    1) sabojājat nelielo pludmali;
    2) un vēl aiztaisījāt ciet ceļu, lai vismaz tuvāk piebraukt un atstāt mašīnu mežā.
    Ar kājām un vēl ar visām mantām un bērniem iet minimums 30 min...
    Varbūt tomēr noņemt to zīmi?!
    Vai kā mums sanāk, vienu taisam, otru plēšam... Tā ir maz vietu, kur var pasauļoties, un vienkārši atpūsties...
    Par pilsētas pludmali man neinteresē, kamēr ūdens sasils, tikmēr jau ziema būs, ventas pludmalē, mazam bērnam nav droši, galvenajos Būšniekos, vienmēr vējš un daudz cilvēku, un vispār kaut kāds bardaks, ne apsēsties, ne apgulties

  • 0
    keda 04.07.2018, 16:27:46

    A kāpēc tāda uzskaite nepieciešama? Hmm

  • 0
    krusttēvs vilhelms 05.07.2018, 00:32:37

    keda paliek keda, neko nesaprot!

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 05.07.2018, 09:38:48

    P/i "Komunālā pārvalde" informē, ka Talsu ielas malā ir peldvieta. Ezers šajā vietā ir sekls, apsaimniekots un piemērots peldēšanai gan ģimenēm, gan bērniem.
    Mežā ugunsbīstamības un piesārņojuma dēļ netiks atļauta piebraukšana. No Staldzenes puses nav paredzēta piebrauktuve ezeram, taču autovadītāji izveidojuši izbraukātas takas. Šajā vietā iebraukt ir aizliegts. Pirms piebrauktuves slēgšanas, autovadītāji braukuši arī pāri veloceliņa daļai, kā rezultātā tas tika bojāts. Aicinām izmantot Talsu ielas ezera piebrauktuvi ar labiekārtotu infrastruktūru, kurā tiek izvietotas publiskās labierīcības un konteineri.
    Paldies par iesaistīšanos pilsētvides sakārtošanā.

  • 0
    Karīna. Ventspils 05.07.2018, 10:12:21

    Tātad 30 gadus varēja braukt, bet tagad nē??! Un interesanti, kā autovadītāji varēja braukt pa veloceliņu, ja pirm veloceliņa ir liela, dziļa bedre? Tur neviena mašīna neizbrauks, vienīgi ar traktoru. Un tur tas ceļš jau no seniem laikiem ir, cilvēkiem taču tur ir privātmājas, viņi jau brauc ar mašīnām. Kāpēc nevar uztaisīt to zīmi pirms tā celiņa, un visus apbraucamos ceļus aiztaisīt ciet?! Kāpēc uzreiz vajag no galvenā ceļa likt tās zīmes? Galvenjaos Būšniekos paši varat peldēties, tur nav tik sekli kā tajā pusē. Tur pieaugušajam ir jāiet gandrīz līdz vidum lai izpeldēties, bet 2 gadīgiem un 3 gadīgiem bērniem ir pati labākā vieta, centrālajā tādas nav...

  • 0
    Karīna. Ventspils 05.07.2018, 10:18:42

    Es zinu ka cilvēki brauca pie ezera (kur agrāk varēja braukt, visus pagājušos gadus) (tur vēl stāvēja zīme, ka notiek remontdarbi un iebraukt nedrīkst), to es saprotu, ka nevarēja un mēs mašīnu likām pirms zīmes, ar kājām 2 minūtes un uz vietas... vai tad nevar tos piebraucamos aiztaisīt (kur tā tranšeja izrakts), nevis no vietas, kur jāiet ļoti ilgi.
    Tur arī ir daudz tūristu bija, kuri agrāk varēja apmesties ar teltīm vai treileri, bet tagad nav iespējas, jo pat piebraukt nevar.
    Tādus s*** var uztaisīt tikai pie mums.

  • 0
    ^^—^^ 06.07.2018, 10:37:49

    Persona - es saprotu, ka vēlies doties nopeldēties vai atpūsties ar mazajiem, tā tad esi aktīva persona - tieši, cik lielai problēmai vajadzētu būt aiziet pāris metrus ar kājām? Svaigais gaiss un pastaiga nāks tikai par labu jums pašai un mazajiem. Visur ar auto piebraukt nevarēs - tas nu tā kā ir skaidrs.

  • 0
    Karīna. Ventspils 06.07.2018, 11:04:00

    Jā, protams, kad bija baigais karstums, iet ar lielām somām un bērnu mantiņām, kādas 30 minūtes, ar odiem, ļoti forši uzskatu... Un pēc tam atpakaļ, pēc peldēšanas, vispār ideāli...

    Tam ceļam ir vairāk kā simts gadu, un tagad pēkšņi izdomāja ka vairs nevar, dēļ kaut kāda celiņa, man tas celiņš nav vajadzīgs un braukt pa viņu es netaisos...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: