Ventspils novadā jūras krastā manītas beigtas zivis. Šādi gadījumi jau iepriekš tika novēroti Staldzenes pludmalē pagājušajā gadā. Šoreiz zivis izskalotas Užavā, Sārnatē, Pāvilostā, arī Kolkā, iespējams, ka arī citās vietās.

Pēc bildēm un videofragmentiem spriežot, tie pārsvarā ir jūras grunduļi, bet ir arī pa kādai butei un Kolkas krastā izskalotas vēja zivis.

Jācer, ka šī nav kāda sērga jūrā, bet kāds kuģis atbrīvojies no liekas kravas, lai gan vietas, kur zivis manītas, ir tālu viena no otras.

Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova apstiprināja, ka saņemtas ziņas par beigtām zivīm Sārnates pludmalē. Sestdien viņa apsekojusi Sārnates pludmali, konstatējot tikai divus beigtus jūrasgrunduļus, taču sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās Sārnates pludmalē redzams daudz vairāk beigtu zivju. Naumova norādīja, ka beigtās zivis sestdien acīmredzot jau bija ieskalotas atpakaļ jūrā vai arī tās apēduši putni. Pēc fotogrāfijām arī esot grūti spriest par bojāgājušo zivju daudzumu, jo tajās redzami tikai atsevišķi piekrastes fragmenti. Kāds piekrastes zvejnieks Naumovai pastāstījis, ka beigto zivju šoreiz neesot bijis tik daudz kā citās reizēs pēc stiprākām vētrām.

Naumova zivju bojāeju viennozīmīgi saista ar stipro viļņošanos jūrā, kas bija novērojama piektdien, un izslēdz citas versijas - iespējamu piesārņojumu vai zvejnieku rīcību, atbrīvojoties no nevēlamā invazīvās sugas zivju loma. Arī akmeņainajā Staldzenes pludmalē beigtās zivis pagājušā gada rudenī izskalotas pēc vētras. Savukārt Sārnates pludmalē pie grunts nārstojošās zivis, visticamāk, gājušas bojā, viļņiem tās triecot pret sēkli, norādīja Naumova.

Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja noraidīja iespēju, ka no jūrasgrunduļu loma atbrīvojušies zvejnieki - stiprā vēja dēļ piekrastes zvejnieki nemaz nevarēja iet jūrā un izlikt tīklus.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Pilsēta 21.05.2018, 11:24:56

    Pat zivij Ventspils nav draudzīga pilsēta.

  • -2
    Nadjuša 21.05.2018, 13:11:36

    Kāds sakars ar V-pilī?

  • -1
    norge 21.05.2018, 15:38:56

    to ir tik viegli uzinat , vienkarsi japieprasa kaptenu dienestam kuri kugi ir atradusies tajos rajonos , un nava krievu laiki un zvejas flote ari nava liela , ta ka uz prieksu

  • 0
    Zane Krūmiņa 09.07.2020, 06:33:38

    Arī Mērsragā pie mola ir izskatītas ļoti daudz beigtas vēja zivis...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: