2. un 3. jūnijā Olimpiskajā centrā Ventspils norisināsies lielākās Latvijas uzņēmējus pārstāvošās biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Ventspils pilsētas pašvaldības organizētais pasākums Uzņēmēju dienas Kurzemē '2017.

Uzņēmēju dienās piedalīsies vairāk nekā 130 uzņēmumu, tirgotāju un iestāžu no visas Kurzemes un Latvijas.

Pasākuma centrālais notikums – izstāde

Pasākuma centrālais notikums būs uzņēmēju izstāde, kura abas dienas noritēs Olimpiskā centra Basketbola hallē un tiks atklāta 2. jūnijā plkst. 10.00. Izstādes atklāšanā uzrunas teiks LTRK prezidents Aigars Rostovskis, finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un SEB Līzings valdes priekšsēdētāja Jeļena Gavrilova. Atklāšanas otrajā daļā gaidāma arī Latvijas novadu tautastērpu parāde.

Šajā gadā uzsvars likts uz uzņēmējiem kā esošajiem un topošajiem darba devējiem. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uz vietas iepazīties ar uzņēmumu darbību un produktiem, kā arī uzzināt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par darba nosacījumiem un karjeras izaugsmes iespējām konkrētajā uzņēmumā. Ar stendiem būs pārstāvētas arī pašvaldības: šajā reizē ciemos tiks uzņemts Tukuma, Alsungas, Saldus, Priekules un Ventspils novads un Liepājas pilsēta.

Ventspils uzņēmumi ārpus ierastā

Savs stends būs arī Ventspils pilsētas pašvaldībai, kurā ar aktuālāko tūrisma sezonas piedāvājumu iepazīstinās Tūrisma informācijas centrs, ar jaunumiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē iepazīstinās Ventspils Digitālais centrs, bet par interaktīvām aktivitātēm jaunākajai paaudzei būs parūpējies Kurzemes Democentrs. Savukārt Ventspils Brīvostas pārvaldes stendā tiks pārstāvēti vairāk nekā 10 Ventspils ražošanas uzņēmumi, kuri ārpus ražotņu sienām demonstrēs savu produkciju. Piemēram, mašīnbūves uzņēmums Bucher Municipal uz izstādi līdzi būs paņēmis Ventspilī ražoto ielu tīrāmo mašīnu. Apmeklētājus sagaida arī īpašs pārsteigums – tieši Uzņēmēju dienu izstādē dienasgaismu ieraudzīs interaktīvā spēle Ražots Ventspilī, kurā atainotas 20 Ventspils ražotnes. Nedaudz neierastākā gaismā ar savu darbu vienotā stendā iepazīstinās Ventspils komunālo pakalpojumu uzņēmumi – Ūdeka, Ventspils siltums un Ventspils labiekārtošanas kombināts.

Uzņēmēju dienu nagla – Biznesa forums

Paralēli izstādei 2. jūnijā uz Basketbola halles skatuves no plkst. 11.00 norisināsies Biznesa iespēju forums, kas tapis sadarbībā ar Altum un Biznesa efektivitātes asociāciju. Forumā trīs blokos tiks apskatīti šobrīd aktuālie tautsaimniecības jautājumi. Foruma atklāšanas paneļdiskusijā Nodokļu politika Latvijā un investīciju piesaiste reģionos piedalīsies LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Banka u.c. Otrā daļa tiks veltīta eksportspējas jautājumiem, par kuriem diskutēs pārstāvji no uzņēmumiem UPB Holdings, Pure Chocolate, Ventspils Augstskolas. Savukārt trešajā foruma daļā pieredzes stāstos par efektivitātes stiprināšanu dalīsies Lattelecom, Bucher Municipal un Brabantia. Biznesa iespēju foruma programma un saite uz iepriekšēju reģistrāciju atrodama ŠEIT.

Izklaides programma visām gaumēm

Līdztekus uzņēmējdarbībai veltītiem jautājumiem abas pasākuma dienas apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša izklaides programma. Olimpiskā centra stāvlaukumā norisināsies 10. SEB Līzinga Auto dienas ar iespēju testa braucienā iemēģināt kādu no pārdesmit jaunākajiem auto modeļiem; gaidāms arī mājražotāju gadatirgus un Latvijas labumu degustācijas, kā arī Minizoo Haskijparks, savukārt sestdien visas dienas garumā tiks piedāvāta plaša kultūras programma un par interaktīvām nodarbēm bērniem un jauniešiem būs parūpējusies Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultāte. Visa pasākuma garumā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties izlozē, kuras galvenā balva – tūrisma velosipēds – tiks izspēlēts sestdienas pēcpusdienā. 

Sekot līdzi pasākuma aktualitātēm pasākuma oficiālajā Facebook lapā. Dalība visos Uzņēmēju dienu Kurzemē 2017 pasākumos ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Ventiņheiteris2 02.06.2017, 09:51:56

    20 ražotnes? Ja pieskaita visas piprabodes un točkas tad tas cipars varētu sanākt.

  • -2
    Ventspils brīvostas pārvalde 02.06.2017, 16:52:28

    Aicinām izmēģināt :) Spēle "Ražots Ventspilī" ir šeit: http://www.visitventspils.com/lv/pelni-ventus/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: