Šodien Ventspils ostas akvatorijā no SIA "Ventspils nafta termināls" (VNT) kuģa kraušanas iekārtas notikusi dīzeļdegvielas noplūde.

VNT informē, ka noplūdušās dīzeļdegvielas apjoms ir neliels. Noplūde notikusi plkst.12.15 naftas produkta pārkraušanas laikā. Tehnoloģiskais process ticis apturēts, un noplūde likvidēta. "Uzņēmums ir informējis atbildīgās valsts iestādes un pašlaik sadarbībā ar tām pieliek visas pūles, lai efektīvi novērstu noplūdes sekas un savāktu noplūdušo produktu," skaidro uzņēmuma komunikācijas projektu vadītāja Janīna Biteniece.

Valsts vides dienesta Ventspils reģionālajā vides pārvaldē skaidroja, ka no piestātnes atbildīgā dispečera saņemta informācija, ka pie 32.piestātnes, atvienojot kuģa kraušanas iekārtas stenderu, ostas akvatorijā iepilējis neliels daudzums dīzeļdegvielas. Pārvaldes resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova apstiprināja, ka noplūdušais dīzeļdegvielas daudzums ir neliels.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    i 18.05.2017, 18:39:47

    ..."iepilējis"...
    psc, pārsmējos :)
    p.s. visu cieņu par laicīgu brīināšanu.

  • 0
    Jans 19.05.2017, 07:08:15

    Kas tur smieklīgs? Vai zināji, ka viens piliens degvielas uz ūdens virsmas veido apmēram vienu kvadrātmetru lielu plankumu? Jau no 10 pilieniem rodas paliels plankums. Cik liels "pleķis" veidosies, piemēram, no vienas ēdamkarotes, viena litra??? Parēķini, ja māki!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: