Piedzīvojumu parkā jau 7. reizi ar krāšņu velobraucienu pa pilsētas ielām tika atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velosezona, kuras moto šogad bija “Ieripo vasarā!”

Brauciens notika divās trasēs. Kā pirmie uz starta devās aptuveni 400 bērni, kuri veica 2,1 km trasi, finišā saņemot īpašos sertifikātus un uzlīmes, kā arī kuponu, kurš deva iespēju bez maksas apmeklēt vienu Piedzīvojuma parka atrakciju. Lielajā distancē uz starta stājās 3100 dalībnieki un ventspilnieki bija īpaši gatavojušies šim braucienam, jo bija padomājuši ne tikai par savu apģērbu, bet arī atbilstoši izrotājuši velosipēdus. Ventspils pilsētas ielas šodien tika piepildītas ar smaidošiem un dzīvespriecīgiem cilvēkiem. Kopumā pasākumā piedalījās 3500 dalībnieki.

Pirms starta dalībniekus un līdzjutējus uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš savā uzrunā pateicās visiem par kuplo dalību šajā pasākumā. Galvenais starts tika dots ar nelielu salūtu un dalībnieki devās pa Ventspils pilsētas ielām 8,6 km garajā trasē. Pēc finiša katrs velosipēdists saņēma īpašu sertifikātu un uzlīmi, kā arī dalībnieki tika cienāti ar sportisku cienastu.
 
Par jautru noskaņojumu rūpējās Ventspils Mūzikas vidusskolas sitamo instrumentu grupa, pasaku tēli ar bērnu izklaides programmu, kā arī grupa „Galaktika”. Pēc velobrauciena Piedzīvojumu parkā tika atklātas jaunās atrakcijas “Kuģis un osta”, bet uz skatuves Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs apsveica velobrauciena nomināciju uzvarētājus.
 
Apbalvoti tika sekojošu nomināciju uzvarētāji:
Atraktīvākā velobraucēja – Līva Landmane;
Šarmantākā velobraucēja – Ineta Piņkova;
Neprastākā velosipēda īpašnieks – Juris Putāns;
Krāsainākā velosipēda īpašnieks – Laura Brande;
Atraktīvākā komanda – Veloambulance.
Saliedētākā ģimene – Grinbergu ģimene.
 
Īpaši sertifikāti tika pasniegti arī vairāku Ventspils uzņēmumu kolektīviem un komandām. Pasākuma kulminācija, kuru gaidīja teju visi velobrauciena dalībnieki, bija izloze, kurā viens laimīgais tika pie galvenās balvas – velosipēda.
 
Ikvienam apmeklētājam bija iespēja apmeklēt Veselības aleju, kurā interesenti varēja satikties un saņemt konsultāciju no pasaules čempiona šosejas riteņbraukšanā Romāna Vainšteina, kā arī izmēģināt dažādus trenažierus – velotrenažieri, skrejceliņus un eliptiskos trenažierus.  Pasākuma laikā Piedzīvojuma parkā darbojās telts, kurā interesenti tika aicināti noklausīties kardiologa lekciju un saņemt informāciju par sirds un asinsvadu saslimšanu profilaksi, ar eksprestestu palīdzību noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, kā arī noteikt savu ķermeņa masas indeksu un veikt asinsspiediena mērījumus.
 
Foto no pasākuma arī ŠEIT
Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Riebīgais 14.05.2017, 19:52:07

    Viss jau bija lieliski,tikai domāju,ka drošāk būtu bērniem līdz 12 gadu vecumam tomēr braukt ar bērniem bērnu distancē,jo reāli brauc ļoti nemierīgi,un maisījās pa kājām,vienam jāapdzen,otram pēkšņi jābremzē,trešais vispār neskatās ne uz vienu. Bija daudzi kritieni. Bet kopumā viss bija forši.

  • 0
    Ciemiņš 15.05.2017, 09:06:10

    Identiski brauc pieaugušie, kuri, acīmredzot, ar velo brauc tikai atklāšanas pasākumā.

  • -1
    Sporta pārvalde 16.05.2017, 08:40:49

    Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas atklāšanas velobrauciens pa pilsētas ielām tiek plānots kā izbrauciens kopā ar ģimeni, draugiem un darba kolektīviem, un lai ikviens atbilstoši savām spējām varētu piedalīties pasākumā. Līdz šim bērnu trasē (2,1km) aicinājām piedalīties bērnus vecumā līdz 9 gadiem un izvēle, kurā trasē startēt būtu jāizdara vecākiem kopā ar saviem bērniem.

  • 0
    cits 15.05.2017, 11:58:41

    Šitāds brauciens derīgs tikai priekš "svētdienas braucējiem".
    Kam vellapēds ir ikdienas pārvietošanās līdzeklis gan vasarā,gan ziemā,uz tādām ēverģēlībām prāts nemaz nenesas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: