Šajā nedēļas nogalē Latvijā gaidāms neliels sals, bet nākamnedēļ visās dienās gaisa temperatūra pakāpsies virs nulles, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Sestdien un svētdien, 11. un 12.februārī, prognozēts mākoņains laiks, kas vietām skaidrosies, un vietām nedaudz snigs. Tā kā laikapstākļus noteiks anticiklona centrālā daļa, saglabāsies augsts atmosfēras spiediens un pūtīs lēns vējš.

Gaisa temperatūra naktīs valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz -3..-8 grādiem un tikai dažviet, kur mazāk mākoņu, tā noslīdēs mazliet zem -10 grādiem, savukārt pēcpusdienās gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi.

Jau pirmdien Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, pastiprināsies rietumu vējš un galvenokārt valsts austrumu daļā gaidāmi nelieli nokrišņi. Ieplūstot siltākam gaisam, otrdien Rietumlatvijā termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz pat +7 grādiem.

Līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos pieaugs arī mitrums, tādēļ diennakts tumšajā laikā autoceļi daudzviet apledos. Nokrišņu būs maz. Naktīs gaisa temperatūra bieži vien noslīdēs zem nulles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: