Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā 1 Pārventā svinīgi atklāts Ventspils biznesa inkubators, kas turpmākos Eiropas savienības struktūrfondu projekta ietvaros turpmākos 7 gadus sniegs atbalsta pasākumus uzņēmējiem. Ventspils Biznesa inkubatoru vadīs Diāna Skudra.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Lembergs norāda: “Gadu gaitā Ventspils pilsētā ir izveidojusies laba biznesa inkubatoru tradīcija, kuras rezultātā Ventspilij ir veiksmīgi piesaistīti lieli ražošanas uzņēmumi. Ventspils pilsētas dome pirmā Latvijā izveidoja un finansēja pirmsinkubācijas atbalsta programmu “Ideju studiju”, kas deva iespēju biznesa ideju autoriem skaidri definēt savu ideju, lai veiksmīgi uzsāktu uzņēmējdarbību. Šobrīd Ventspils pilsētas dome ir gandarīta, ka ideja par pirmsinkubācijas atbalstu tiek veiksmīgi izplatīta un realizēta visā Latvijā ar 14 Eiropas reģionālā attīstības fonda finansētajiem un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apsaimniekotajiem biznesa inkubatoriem reģionos.”

Atklājot Ventspils biznesa inkubatora programmu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks D. Ošenieks apsveica LIAA ar Biznesa inkubatora atklāšanu un novēlēja turpināt biznesa inkubatoru tradīcijas, sadarbojoties ar Ventspils uzņēmējiem, Ventspils Augstskolu un citām institūcijām. Tāpat domes priekšsēdētāja vietnieks novēlēja veiksmi darbos un izteica cerību, ka Ventspils Biznesa inkubators sniegs būtisku pienesumu uzņēmējdarbības vides attīstībai Ventspils pilsētā, veicinot jaunu, inovatīvu un visā pasaulē konkurētspējīgu uzņēmumu veidošanos.

Ventspils Biznesa inkubatorā turpmāk būs pieejama koprades telpa jeb “open office”, kur biznesa inkubatora dalībnieki varēs gan strādāt, gan tikties ar klientiem un sadarbības partneriem, gan izmantot aprīkojumu (printeris, skeneris u.c.), kā arī apmeklēt notiekošos seminārus un pasākumus biznesa inkubatora klientiem.

Informācija par pieteikšanās kārtību inkubatorā un cita informācija pieejama LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: