Šogad plānots restaurēt Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā eksponētās vēsturiskās zvejas laivas, kuteri un seno burinieku daļas. Ventspils muzejs izsludinājis iepirkuma konkursu šo darbu veikšanai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Plānots atjaunot Mangaļu kuģubūvētavā 1954.gadā būvēto zvejas kuteri "Vienība", vēsturisku plakandibena ozolkoka zvejas laivu, kā arī trīs zvejas motorlaivas. Tāpat plānots restaurēt senu burukuģu daļas - vraka fragmentus, klāja siju, stūri u.c.

Iepirkuma konkursā par vēsturisko zvejas laivu, kutera un seno burinieku priekšmetu atjaunošanu un ekspozīcijas izveidi Piejūras brīvdabas muzejā piedāvājumus var iesniegt līdz 17.martam. Atjaunošanas darbus plānots sākt aprīlī un pabeigt šī gada decembrī.

Jau ziņots, ka šogad Ventspilī plānots sākt projektu "Zvejas kuģa "Grots" atjaunošana un eksponēšana pilsētvidē" un "Vēsturisko zvejas laivu, kutera un seno burinieku priekšmetu atjaunošana un ekspozīcijas izveide Piejūras brīvdabas muzejā" realizāciju. Plānots arī sākt projektēšanas darbus, lai radītu atbilstošas krājuma glabāšanas, ekspozīcijas un darbu telpas Piejūras brīvdabas muzejā. Lai paplašinātu un pilnveidotu šaursliežu dzelzceļa ekspozīciju, paredzēta Mazirbes stacijas noliktavas pārcelšana uz Piejūras brīvdabas muzeju, kā arī plānots turpināt ar biškopības vēsturi saistītās kolekcijas apstrādi un integrāciju muzejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: