Turpmākās dienas Latvijā ir gaidāmi ziemai raksturīgi laikapstākļi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šodien sniegs galvenokārt gaidāms valsts centrālajos rajonos, tomēr gaisa temperatūra nebūs augstāka par mīnus 1, plus 4 grādiem, savukārt naktī uz sestdienu gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 10 grādiem.

Brīvdienās laikapstākļus noteiks aktīvs ciklons, tāpēc debesis būs apmākušās, un sestdienas pēcpusdienā galējos dienvidrietumu rajonos būs plaša nokrišņu zona. Naktī uz svētdienu un svētdien dienas laikā nokrišņu zona visā Latvijā nesīs sniegu, slapju sniegu, bet vietām iespējams arī lietus.

Ciklona ietekmē gaidāma arī vēja pastiprināšanās, kas svētdien, 6.novembrī, brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-19 metriem sekundē.

Nākamās nedēļas sākumā Latviju sasniegs jauns ciklons, kā ietekmē atkal gaidāms palielināts nokrišņu daudzums un stiprs vējš. Pašreizējās prognozes rāda, ka ciklona centrs otrdien, 8.novembrī, šķērsos Latvijas galējos dienvidaustrumu rajonus, un tā ietekmē lielā Latvijas daļā sniega segas biezums varētu palielināties vēl par 10-15 centimetriem.

Vējam iegriežoties no ziemeļiem, maksimālais brāzmu ātrums Rīgas līča piekrastē pārsniegs 20 metrus sekundē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: