Ceturtdien Rātslaukumā sākās pilsētas galvenās Ziemassvētku eglītes veidošana, kas, kā ierasts, tiks pagatavota no mazākām eglītēm.

Vispirms tiks samontēts eglītes karkass, bet pēc tam uz tā uzstādītas ap 300 mazas eglītes, kas kopā veidos pilsētas galveno svētku simbolu. Tāpat kā pārējo Ziemassvētku dekorējumu uzstādīšana pilsētā, arī šis darbs jāuzsāk savlaicīgi, jo ir laikietilpīgs un jāpabeidz līdz Pirmajai Adventei, kad tradicionāli Ventspilī tiek svinīgi iedegti visi pilsētas svētku dekorējumi un egles. Šogad Pirmā Advente iekrīt jau novembrī, tādēļ dažādu svētkus simbolizējošu gaismas objektu uzstādīšana pilsētas apgaismojuma stabos, kokos un citviet uzsākta jau oktobra vidū.

Katru gadu pilsētas pašvaldības speciālisti cenšas ieviest kādus jauninājumus pilsētas svētku rotā un arī galveno svētku eglīti dekorēt citādāk nekā iepriekš. Šogad eglīti Rātslaukumā rotās sarkanas gaismas virtenes, koku zaru, čiekuru un sveču formas gaismas dekori, bet starp tiem rotaļīgi eglītē būs iekārtojušies vāveres silueta dekori. Savukārt pie eglītes savu kvēlāko vēlēšanos ventspilnieki varēs uzticēt izgaismotajiem Ziemassvētku vecīša briežiem.

Ventspils galvenās egles svinīgs iedegšanas pasākums notiks 26. novembrī, plkst. 17. Pasākuma apmeklētājus priecēs pilsētas rūķi un viņa draugi no Zīļuka pasaku zemes, tāpat svētkus kuplinās mazie ventspilnieki no deju studijām Prieks un Deguntiņš uz augšu. Īpašu Ziemassvētku noskaņu radīs popstudijas Jūras akmentiņi dziedātāji.

Svētku egles iedegšanas brīdi ar pirotehniskiem efektiem papildinās SIA Aldi Jāņa Teterovska vadībā, bet ar gaismu projekcijām – SIA Alfa SLS.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: