No 16.jūnija Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī mākslinieces Anitas Melderes personālizstāde Vasaras stāsti.

Livonijas ordeņa pils galerijas no pirmā līdz trešajam stāvam patlaban piebilda spilgtas un ekspresīvas lielformāta gleznas, kuru autore Anita Meldere par savu veikumu apgalvo, ka izstādei VASARAS STĀSTI atlasītie darbi lielākoties tapuši pēdējo gadu vasarās, kad pēc saspringta darba cēliena augstskolā gribas aizgūtnēm baudīt brīvību, sauli, jūru un gleznot.

Anita Meldere ir pazīstama gleznotāja, kas pēdējos divdesmit gadus savā daiļradē pievērusies abstraktajai glezniecībai, tomēr arī šajā izstādē eksponētajos darbos, to kolorītā nojaušama matērija. Iespējams, tieši krāsas vieliskums ļauj labāk apzināties mākslinieces iedvesmas avotus, par kuriem pati gleznotāja izstādes iecerē tik vasarīgi silti raksta: «Manas Lapmežciema vasaras ar jūras šalkām kāpu aizvējā. Kaiju klaigas. Žilbinoša gaisma, saulē sasilušo priežu sanoņa kāpās. Pērkona ducināšana pamalē, piesiluši ezeri un upes. Vasaras darbi. Dārzs. Reibinošas pļavu smaržas. Katrs zieds, lapa – mīlestības stāsts un līdzība. »

Izstāde Vasaras stāsti Livonijas ordeņa pilī apskatāma līdz 15.augustam. Tikšanās ar mākslinieci Anitu Melderi notiks Jūras svētkos 9.jūlijā .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: